Osmaniye Kurtuluş Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Kurtuluş Bayramı'na Hazırlanıyor

Osmaniye Kurtuluş Bayramı\'na Hazırlanıyor

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Osmaniye Valiliği’nin öncülüğünde ve Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonunda çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlanacak.

02.01.2014 13:19

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Osmaniye Valiliği'nin öncülüğünde ve Osmaniye Belediyesi'nin organizasyonunda çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlanacak.

Kurtuluş etkinlikleri 3 Ocak Cuma günü Büyük Cami'de Cuma namazından önce Kurtuluş Savaşı ve tüm Şehitlerimiz İçin okunacak Mevlid-i Şerif ile başlayacak. Namaz çıkışında ikramlar yapılacak ve ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Mehter Takımı konseri düzenlenecek. 7 Ocak Kutlama etkinlikleri 4-5 Ocak tarihlerinde Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde Satranç İl Temsilciliği'nin katkıları ile düzenlenecek olan 'Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası' ile devam edecek. Yine 5 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Abdullah Gizlice, Aşık Ali Sezer ve Aşık Tahir Erdoğdu'nun katılımları ile yapılacak 'Aşıkların Dilinden Kurtuluş Gecesi' düzenlenecek.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 6 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da Atletizm İl Temsilciliği'nin katkıları ile 7 Ocak Kurtuluş Koşusu düzenlenecek. Aynı gün sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Osmaniye Şehitlerine Yürüyor programı yapılacak. Saat 13.30'da TCDD'den hareket ile Saimbey'in şehit düştüğü Mamure Tren İstasyonuna gidilecek. Akşam saat 17.30'da ise Fener Alayı düzenlenecek. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda pop müziğinin güçlü sesi Murat Dalkılıç'ın sahne alacağı Kurtuluş Haftası Halk Konseri düzenlenecek.

92. yıldönümü etkinlikleri, kurtuluş günü olan 7 Ocak Salı günü yapılacak etkinlikler ile tamamlanacak. İlk olarak sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Ardından ise burada bulunan kalabalık 'Kurtuluş Yürüyüşü' programı adı altında anıttan Büyük Cami'deki Şehitliğe kadar yürüyecek. Burada yapılacak duanın ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine şükran ziyareti yapılacak. Saat 10.30'da ise Devlet Bahçeli Meydanı'nda resmi kutlama töreni düzenlenecek. Saat 12.00'da Kent Müzesi'nde Osmaniye Belediyesi Sanat Kursu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi ile Osmaniye Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin hazırladığı Geçmişten Günümüze Osmaniye isimli fotoğraf sergisi açılacak. Kutlama etkinlikleri aynı günün akşamında Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Kurtuluş Resepsiyonu ve Osmaniye Musiki Derneği Belediye Korosu'nun konseri ile tamamlanacak.

Belediye Başkanı Kadir Kara, kurtuluş bayramı etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada; "Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümünü kutluyoruz. Biz 92. yılda Osmaniye Valiliğimizin öncülüğünde, il müdürlüklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ve Osmaniye Belediyesi'nin organizasyonunda birçok etkinliğe imza atacağız. Vatan evlatlarının, vatan uğruna şehit olduğu bu topraklar, bizlere şehitlerimizin mirasıdır. Bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bir vatan borcudur. Bu yüzden 7 Ocak Kurtuluş Haftası etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Bu kutlama etkinliklerine büyük önem vererek bizlere öncülük eden Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Mehmet Oduncu'ya, Osmaniyeli hemşehrilerim adına çok teşekkür ederim" dedi. Başkan Kara, Osmaniyelileri tüm etkinliklere davet etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Kurtuluş Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement