Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyüledi - Son Dakika
Basın Bültenleri

Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyüledi

Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyüledi

BASIN BÜLTENİDİR.

17.07.2010 14:17

BASIN BÜLTENİDİR.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından organize edilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali coşkulu başladı. Gecede konser veren Kıraç’ı dinlemeye gelenler, alanı hınca hınç doldurdu.

Kolan Hastanesi tarafından ücretsiz olarak sünnet edilen 250 çocuk ve aileleri için çeşitli eğlenceler ve çocuk oyunları gösterisi yapıldı. Program, yabancı ülke gruplarının halk dansları gösterileriyle devam etti.

15 farklı ülkeden 450 dansçının katıldığı festivalde ilk gün; Anadolu Folklor Eğitim Merkezi, (AFEM) İtalya, Macaristan, Slovakya, Ermenistan’a ait dans toplulukları üstün performanslarını sergileyerek görsel bir ziyafet sundular. Birbirinden farklı kültürlerin bir araya gelerek göz doldurduğu festival, havai fişek gösterileriyle daha da renklendi.

Sunuculuğunu Burak Sezen’in yaptığı gecede sahne alan Kıraç, binlerce kişiye unutulmaz saatler yaşattı. Yaklaşık 20 bin kişinin etkinlik alanını doldurduğu konsere eşi Ayşe Şule Bilgiç ve küçük kızı Iraz Elif'’le birlikte gelen Kıraç, “Ailemle birlikte geldiğim seçkin bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu. Sahne performansıyla Beylikdüzü sakinlerine unutulmaz bir gece yaşatan Kıraç’ın seslendirdiği parçalara, Beylikdüzü’lü müzikseverler eşlik etti. Gecenin sonunda ülkelerini temsil eden yabancı grup temsilcilerine ve Kıraç’a birer plaket takdim edildi.

İstanbul, Avrupalı kardeşleriyle buluştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstanbul’un tarih boyunca, çeşitli kültürlerin, ticaret yollarının merkezi olduğunu belirterek “Evrensel değerler taşıyan özgün kültür yapımızı dünyaya tanıtmak ve Avrupalı kardeşlerimizle bir araya gelerek farklı kültürleri ortak bir noktada buluşturmak istedik. Beylikdüzü, kültür ve sanata değer veren insanlardan oluşan genç bir ilçemiz. Bu bilinci pekiştirmek için etkinliklerimiz devam edecek. “Ramazan Beylikdüzü’nde yaşanır” sloganıyla bu alanda gerçekleştireceğimiz ramazan etkinliklerimizde dolu dolu geçecek. Hepinizi etkinlik alanımıza davet ediyor, bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Yabancı misafirlere tarihi ve kültürel geziler düzenleniyor

Festival çerçevesinde yabancı ülkelerin dans topluluklarını misafir eden Beylikdüzü Belediyesi, boğaz turu, Sultanahmet ve Topkapı sarayı müzesi gibi İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerine ziyaretler gerçekleştiriyor.

3 gün süren festival, Pazar günü son buluyor

Avrupa 2010 Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan festivalde, 17 Temmuz Cumartesi günü Karadeniz müziğinin duayeni Fuat Saka, 18 Temmuz Pazar günü ise popüler müziğin ünlü isimlerinden Murat Göğebakan sahne alacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement