Piyano Virtüözü Şevki Karayel Sanatseverleri Ckm'de Buluşturacak - Son Dakika
Basın Bültenleri

Piyano Virtüözü Şevki Karayel Sanatseverleri Ckm'de Buluşturacak

Piyano Virtüözü Şevki Karayel Sanatseverleri Ckm\'de Buluşturacak

Çalışma hayatını dünyaca ünlü müzisyenler yetiştiren ve mezunlarının arasında Fazıl Say'ın da bulunduğu Düsseldorf Robert Schumann Müzik Yüksek Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak sürdüren Şevki Karayel, 17 Nisan'da Türkiye'deki...

08.07.2013 17:34

Çalışma hayatını dünyaca ünlü müzisyenler yetiştiren ve mezunlarının arasında Fazıl Say'ın da bulunduğu Düsseldorf Robert Schumann Müzik Yüksek Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak sürdüren Şevki Karayel, 17 Nisan'da Türkiye'deki sanatseverlerle buluşacak.

Piyano virtüözü Şevki Karayel, 2013 sonbaharında İstanbul'da bir piyano okulu açmayı planlıyor. Her yaştan müzikseveri kabul edecek olan okul, müzik altyapısına sahip bireyler yetiştirmenin yanı sıra, yetenekli gençlere yol gösterip müzik alanında çalışmalarını sürdüren yeni kuşakların da önünü açmayı hedefliyor.

5 yaşında piyano çalmaya başlayan ve yurtdışında sayısız başarıya imza atan piyano virtüözü Karayel, eğitiminin önemli bir kısmını Avrupa'da tamamladı. Halen Düsseldorf Robert Schumann Müzik Yüksek Akademisi'nde görevini sürdüren sanatçı, kendisi gibi piyanist olan kardeşi Emre Can Karayel ile birlikte konserler vermeye de devam ediyor.

Türkiye'de ilk defa "Fragmanlar 1"

Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan konserin programında Bach, Beethoven, Clementi ve Schubert gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserleri yer alıyor. Şevki Karayel aynı zamanda bu konserde kendisi için Turgut Pöğün tarafından özel olarak bestelenen "Fragmanlar 1" çalışmasını da dinleyicilerle paylaşacak.

Şevki Karayel 2013 yılında Türkiye'de özel bir piyano okulu açmayı hedefliyor. Klasik müzik sevgisinin ülkemizde daha da yayılmasına katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdüren sanatçı, "İnsanların sanatla bağlarını kuvvetlendirmek ve daha çok entelektüel kesime hitap ettiği düşünülen klasik müziği herkese yakınlaştırmayı amaçlıyorum. Ülkemizde yapılan bizim kültürümüzün ve Batı kültürünün müziği olarak yapılan ayrımı sonlandırmak da büyük önem taşıyor. Yapacağımız çalışmalarla bütün insanlığın başarısı olan klasik müziğin ülkemizde daha fazla sahiplenilmesini sağlayacağız." diye belirtiyor.

17 Nisan 2013 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek piyano resitaliyle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve bilet almak için www.biletix.com sitesi ziyaret edilebilir.

Bilet fiyatı: Tam 40 TL/ İndirimli 30 TL

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Piyano Virtüözü Şevki Karayel Sanatseverleri Ckm'de Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement