Erzincan'da Bal Hasadı Sezonu Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzincan'da Bal Hasadı Sezonu Başladı

Erzincan\'da Bal Hasadı Sezonu Başladı

Erzincan'da arıcılar, 1.500 ton bal rekoltesi hedefiyle hasat sezonuna girdi.

Erzincan'da arıcıların aylar süren emeğinin karşılığını aldığı bal hasadı sezonu başladı. Kent genelindeki arıcılar, kovanlarından elde ettikleri balı sofralara ulaştırmak için yoğun mesai harcıyor.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rahmi Özendi ile birlikte Kemaliye ilçesine bağlı Kabataş köyünde arıcılık yapan Mehmet Akgül ve oğlu Selçuk Akgül'ün bal hasadına katıldı.

Erzincan genelinde bal hasadının başlamasıyla birlikte arıcıları tatlı bir telaş sararken, bu yıl kent genelinde yaklaşık 1.500 ton bal rekoltesi bekleniyor. Erzincan'ın zengin bitki örtüsü ve doğal florası, bölgedeki arıcılığın önemli avantajları arasında yer alıyor.

Kentte üretilen ballardan 3'ünün coğrafi işaret taşıdığı belirtilirken, Erzincan ballarının Türkiye'nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırıldığı ifade edildi.

Bal hasadına katılan İl Müdürü Alper Koçaker, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Erzincan'ın yaylalarından sofralara uzanan bal üretiminde, arıcıların alın teri, arıların emeği ve bölgenin zengin florası önemli rol oynuyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Çevre Erzincan'da Bal Hasadı Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement