Berat Kandilinde ne oldu? Berat Kandili önemi ve anlamı! - Son Dakika
Dini

Berat Kandilinde ne oldu? Berat Kandili önemi ve anlamı!

Berat Kandilinde ne oldu? Berat Kandili önemi ve anlamı!

Sadaka ve yardımlaşma duygularının öne çıktığı Berat Kandili'nde, Müslümanlar toplumlarında ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunur ve hayır işlerine katkıda bulunur. Bu gece, manevi bir paylaşımın simgesi olarak kabul edilir.

17.11.2023 07:36  Güncelleme: 07:40

Berat Kandili, Müslümanlar arasında birbirine olan sevgi ve saygının arttığı, iyiliklerin çoğaldığı, manevi bir huzurun hissedildiği bir gecedir. Müslümanlar, bu mübarek gecede günahlarından arınıp, Allah'a yönelme ve kulluk bilinciyle dolu bir gece geçirmenin çabası içindedirler. Peki, Berat Kandili önemi nedir? Berat kandilinde neler yapılır? Detaylar haberimizde…

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Berat (Berâet), Arapçada ''temize çıkma'' anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

BERAT KANDİLİNDE NELER YAPILIR?

Berat Kandili'nde Müslümanlar, camilere akın eder, toplu ibadetler gerçekleştirir ve Kuran-ı Kerim okurlar. Ayrıca, bu gecede yapılan duaların kabul olduğuna inanıldığı için, Müslümanlar özellikle sevdikleri için, İslam ümmeti için ve tüm insanlık için hayır duaları yaparlar.

Çiğdem Sidar Ceylan
Sondakika.com - Dini

Son Dakika Dini Berat Kandilinde ne oldu? Berat Kandili önemi ve anlamı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement