89 Yaşındaki Dondurma Satıcısının Halini Görünce Kayıtsız Kalmadı - Son Dakika
Dünya

89 Yaşındaki Dondurma Satıcısının Halini Görünce Kayıtsız Kalmadı

ABD'nin Chicago kentinde Joel Cervantes Macias adlı bir adam, 89 yaşındaki dondurma satıcısının arabasını itmekte zorlandığını görünce, bu duruma kayıtsız kalamadı.

12.09.2016 12:57  Güncelleme: 13:31

Chicago'da 89 yaşındaki bir dondurma satıcısının arabasını iterken zorlandığını gören ve 'bu yaştaki bir kişinin emekliliğini yaşıyor olması lazım' diye düşünen bir yardım sever, yaşlı adam için başlattığı yardım kampanyası sonucu 115 bin dolar bağış topladı.

20 DONDURMA SATIN ALDI

ABD'nin Chicago kentinde Joel Cervantes Macias adlı bir adam, 89 yaşındaki dondurma satıcısının arabasını itmekte zorlandığını görünce, bu duruma kayıtsız kalamadı.

Meksika yemekleri yapan bir restoranın sahibi olan Macias, Fidencio Sanchez adlı dondurma satıcısının ilk önce fotoğrafını çekti. Ardından 50 dolar karşılığında 20 dondurma satın aldıktan sonra arabasıyla bölgeden uzaklaştı.

"Bu yaştaki bir kişinin, emekliliğinin keyfini sürüyor olması lazım" diye düşünen Macias, yaşlı adamın karesini sosyal medya üzerinden paylaşarak, "Bu adama sonuna kadar saygı duyuyorum." yazdı.

Fotoğrafın birçok insanı derinden etkilediğini gören Macias, Gofundme adlı bağış sitesinde yaşlı dondurmacı için bir sayfa açarak, yaklaşık 3 bin dolarlık yardım toplamaya karar verdi.

2 GÜNDE 115 BİN DOLAR

Dailymail'in haberine göre ömrü boyunca dondurma satıcılığı yaparak günde 50-60 dolar kazanan ve iki ay önce emekli olan Sanchez, tek kızı da Temmuz ayında ölünce tekrar çalışmaya başlamak zorunda kalmış. Eşi Eladia da hasta olduğundan, faturaları ödemek için kendisine yardım edemez hale gelmiş.

Macias, bu yaşlı çift için hayatı biraz daha kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yardım kampanyasına gösterilen ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Cuma günü 3 bin dolar toplamak amacıyla başlatılan kampanya, iki gün içinde 5 bin 600 kişinin yaptığı bağışla tam 115 bin dolara ulaştı.

Sanchez'i tanıyanlar, onun çok çalışkan ve cömert biri olduğunu, bağış kampanyasından da kilise ziyareti sırasında haberdar olduğunu söyledi.

Sanchez, kendisi için toplanan parayı Chicago ve Meksika'da gittiği kiliselerle ve torunlarıyla paylaşmak istediğini söyledi.

Çalışmaya devam edip etmeyeceğine dair soru üzerine ise yaşlı adam, bunun pek mümkün olmadığını fakat dışarıda temiz hava almanın kendisine iyi geldiğini söyledi.

89 Yaşındaki Dondurma Satıcısının Halini Görünce Kayıtsız Kalmadı

Son Dakika Dünya 89 Yaşındaki Dondurma Satıcısının Halini Görünce Kayıtsız Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement