Abbas'tan "Şükran" Ziyareti - Son Dakika
Dünya

Abbas'tan "Şükran" Ziyareti

Abbas\'tan "Şükran" Ziyareti

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, yarın Türkiye'ye geliyor Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, BM Genel Kurulu'nda Filistin'e "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünün verilmesinden sonra ilk defa Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

09.12.2012 10:16

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, yarın Türkiye'ye geliyor Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, BM Genel Kurulu'nda Filistin'e "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünün verilmesinden sonra ilk defa Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Yarın Türkiye'ye gelecek olan Abbas, yeni statünün kazanılması için yaptığı yoğun çabalardan dolayı Ankara'ya şükranlarını sunacak.

Mahmut Abbas'ın, Salı günü Ankara'da en üst düzeyde yapacağı görüşmelerde BM Genel Kurulu'nda 29 Kasım'da Filistin'e "üye olmayan gözlemci" statüsünün verilmesi kararı ve bunun üzerine İsrail'in aldığı misilleme önlemleri ele alınacak.

Hamas lideri Halit Meşal'ın Gazze'ye yaptığı ilk ziyaretin hemen ardından gerçekleşecek görüşmelerin gündeminde İsrail ile Gazze arasında yaşanan son çatışmalar ve krizi sona erdirme süreci ağırlıklı bir konuyu oluşturacak.

Ortadoğu barış sürecine ilişkin konuların ele alınacağı görüşmelerde, Türk tarafının, çeşitli Filistinli grupların arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesinin öneminin bir kez daha altını çizmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi öngörülen Abbas, muhataplarıyla Türkiye ile Filistin arasındaki çok boyutlu işbirliği ve Türkiye'den Filistin'e yapılan yardımları da görüşecek.

Mahmut Abbas ve beraberindeki heyet, 12 Aralık'ta Türkiye'den ayrılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Abbas'tan 'Şükran' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement