Abd'li Dev Şirket Irak'ta Öldürülen Türk İşçinin Davasında Pes Etti - Son Dakika
Dünya

Abd'li Dev Şirket Irak'ta Öldürülen Türk İşçinin Davasında Pes Etti

Abd\'li Dev Şirket Irak\'ta Öldürülen Türk İşçinin Davasında Pes Etti

ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Chenney ile bağlantıları nedeniyle adı sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen ABD'nin inşaat ve enerji ve inşaat devi şirketi KBR, 2004 yılında Irak'ın Felluce kentinde kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Türk...

23.01.2013 11:09

ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Chenney ile bağlantıları nedeniyle adı sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen ABD'nin inşaat ve enerji ve inşaat devi şirketi KBR, 2004 yılında Irak'ın Felluce kentinde kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Türk işçisi Murat Yüce'nin ailesi tarafından tazminat talebiyle Amerikan mahkemelerinde açtığı davada geri adım attı Can Kamiloğlu Bildiriyor - ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Chenney ile bağlantıları nedeniyle adı sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen ABD'nin inşaat ve enerji devi şirketi KBR, 2004 yılında Irak'ın Felluce kentinde kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Türk işçisi Murat Yüce'nin ailesi tarafından tazminat talebiyle Amerikan mahkemelerinde açtığı davada geri adım attı.

Ailenin tazminat talebini Murat Yüce'nin kendi şirketlerinde çalışmadığı gerekçesiyle bu güne kadar süren davada reddeden dev firma mahkeme kararını beklemeden, Yüce'nin ailesinin tazminat talebini kabul ettiğini açıkladı. Murat Yüce'nin ailesi Irak'ta öldürülen oğulları için ABD'den tazminat almaya hak kazandı.

Irak'ta ABD'nin dev inşaat ve enerji firması KBR'a bağlı taşeron olarak çalışan Türk firması Bilintur'da çalıştığı dönemde kaçırılıp hunharca öldürülen Murat Yüce'nin ailesi Amerikan Çalışma Bakanlığa tazminat davası açmış, Amerikan Çalışma Bakanlığını dava başvurusunu kabul etmiş ancak KBR firmasına bağlı sigorta şirketi Murat Yüce'nin taşeron firma aracılığıyla KBR'a çalıştığını inkar etmiş ve ailenin tazminat ödenmesi talebini reddetmişti.

-YÜCE AİLESİNİN AVUKATI AKBULUT: "MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN KABUL ETTİLER"

Yüce ailesinin ABD'de ki Avukatı Cahit Akbulut, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Murat Yüce'nin ailesi adına ABD'nin en büyük askeri ihale yüklenicisi olan Kellogg, Brown and Root'a karşı açtığımız dava zaferle sonuçlandı. Açtığımız davada, davalı taraf Murat Yüce'nin çalıştığı firmanın KBR ile bir ilişkisi olmadığını öne sürerek iddiaları reddetmişlerdi. Ancak yoğun bir çalışma sonrası elde ettiğimiz kuvvetli deliller sonucunda davalı taraf, mahkeme kararını beklemeden talebimizi kabul etti. Murat Yüce'nin ailesi adına mutluluğumu belirtmek isterim" dedi.

-ABD'Lİ DEV ŞİRKET KBR'IN YOLSUZLUK VE İHMAL SUÇ DOSYASI KABARIK

Diğer bir Amerikan firması olan "Harry Barko", Irak'ta ABD adına gerçekleştirdikleri çeşitli işlerde yolsuzluk yaptıkları, Amerikan devletini zarara uğrattıkları ve KBR firması adına çalışan aralarında Türk işçi Murat Yüce'nin de bulunduğu, firma adına çalışan Türk işçilerinin can güvenliklerini yeterince sağlanmadığı ve ölümlerine neden olduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

KBR ve Dauod & Partners firmalarına karşı Amerikan Federal Hükümeti adına açılan davada, Irak'ta yapılmak da olan askeri inşaatlarda fiyatları şişirdiğini, aldığı paranın karşılığını vermediğini, iş verdiği firma çalışanlarını da Irak'ta gerekli şekilde savunma sağlamadığını iddia etmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Abd'li Dev Şirket Irak'ta Öldürülen Türk İşçinin Davasında Pes Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement