Afganistanlı Kadın, Kocası Uyuşturucu Bağımlısı Olunca Haşhaş Yerine Sebze Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistanlı Kadın, Kocası Uyuşturucu Bağımlısı Olunca Haşhaş Yerine Sebze Yetiştirmeye Başladı

Afganistanlı Kadın, Kocası Uyuşturucu Bağımlısı Olunca Haşhaş Yerine Sebze Yetiştirmeye Başladı
22.06.2012 13:54

Afganistan'da beş çocuk annesi kadın, kocasının uyuşturucuya bağımlı hale gelmesinin ardından haşhaş ekmeyi bırakarak, sebze yetiştirmeye başladı.4 yıl öncesine kadar haşhaş yetiştirdiklerini belirten Azize, yardım kuruluşu USAID'ın yardımıyla...

Afganistan'da beş çocuk annesi kadın, kocasının uyuşturucuya bağımlı hale gelmesinin ardından haşhaş ekmeyi bırakarak, sebze yetiştirmeye başladı.

4 yıl öncesine kadar haşhaş yetiştirdiklerini belirten Azize, yardım kuruluşu USAID'ın yardımıyla kurduğu serada artık sebze yetiştiriciliği yapıyor. Kocasının uyuşturucu yüzünden akıl sağlığını kaybettiğini söyleyen 47 yaşındaki Azize, "Ne bizden, ne giydiğinden ne de yediğinden haberdar" dedi.

Tohum ve sebze yetiştirme teknikleri hakkında yetkililerden yardım aldığını belirten Azize, başlangıçta kendi imkanlarıyla bir sera kurmaya çalıştığını belirterek, "Bu sera için 200 dolar aldım. Şimdi yeni bir sera kurabilirim" diye konuştu.

Artık haşhaş yetiştirdikleri dönemde olduğundan daha çok kazandığını söyleyen Azize, "Haşhaş yetiştirmek kimseye fayda getirmiyor. O dönemde evimizdeki herkes silahlıydı, herkes silahla dolaşıyordu. Ailede 10 kişi olsa hepsi silahlı olurdu. Haşhaş yüzünden bir tartışma çıktığında insanlar birbirini vuruyordu. Bu civarda böyle çok ölenler oldu" dedi.

Ayrıca artık bölgenin ileri gelenlerinin Taliban'la bir araya gelerek kendilerini rahatsız etmemesini söylediklerini belirten Azize, "Artık ne yetiştirdiğimizi kontrol etmek için buraya gelen ne Taliban var ne de hükümet yetkilileri, rahatız" dedi. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistanlı Kadın, Kocası Uyuşturucu Bağımlısı Olunca Haşhaş Yerine Sebze Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika


Advertisement