Antartika'da Kopan Yaklaşık 1 Trilyon Ton Ağırlığındaki Buz Dağı Su Üzerinde Hareket Etmeye Başladı - Son Dakika
Dünya

Antartika'da Kopan Yaklaşık 1 Trilyon Ton Ağırlığındaki Buz Dağı Su Üzerinde Hareket Etmeye Başladı

Antartika'da Kopan Yaklaşık 1 Trilyon Ton Ağırlığındaki Buz Dağı Su Üzerinde Hareket Etmeye Başladı

14.07.2017 13:44  Güncelleme: 17:02

Şimdiye kadar en büyük kaydedilen en büyük parça 1 trilyon ağırlığındaki buzdaği Pazartesi günü Antartika'nın batı tarafından kopmuştu. Londra şehrinin iki kat büyüklüğünde olan buz dağı su üzerinde hareket etmeye başladı.

Kopan buz dağına gelecekte ne olacağının tahmin etmek zor olduğunu söyleyen kopmayı inceleyen ekibinin başı Adrian Luckman, parçanın gelcekte tek parça halinde kalabileceğini ama zamanla parçalara ayrılam ihtimanlinin çok yüksek olduğunu ve bu parçaların farklı yönlere dağılabileceğini söyledi.

Ayrıca kopan kopan parçanın bir süre kopğu yerde rast gele çizgiler çizebileceği ve ve bir süre sonrada erimenin etkisi ile parçalara bölünebileceği belirtildi. bu olay insanlığı direk olarak etkilemez ve yılarca hissedilmez ama uzun yıllar sonra yer yüzünün şeklini değiştirebilir.

The massive iceberg isn't expected to cause any imminent danger to people, ships, or nearby areas, scientists say. But they're worried about what this could mean in the long run for Antarctica and rising sea levels.

Son Dakika Dünya Antartika'da Kopan Yaklaşık 1 Trilyon Ton Ağırlığındaki Buz Dağı Su Üzerinde Hareket Etmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement