Bolşoy Tiyatrosu, savaş karşıtı açıklama yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti - Son Dakika
Dünya

Bolşoy Tiyatrosu, savaş karşıtı açıklama yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti

Bolşoy Tiyatrosu, savaş karşıtı açıklama yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti

Rusya'nın opera ve bale gösterilerinin sergilendiği ünlü Bolşoy Tiyatrosu, Ukrayna savaşına karşı açıklamalar yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti.

03.05.2022 14:06  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın opera ve bale gösterilerinin sergilendiği ünlü Bolşoy Tiyatrosu, Ukrayna savaşına karşı açıklamalar yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti. Tiyatro, gösterilerin iptal nedenleri hakkında açıklama yapmadı.

Bolşoy Tiyatrosu, Timofey Kulyabin'in operası Don Pasquale ve Kirill Serebrennikov'un Nureyev balesini iptal ettiğini açıkladı. Tiyatronun web sayfasından yapılan açıklamada 'daha önce duyurulan Don Pasquale operası yerine Sevilla Berberi operası, Nureyev balesi yerine Spartaküs balesinin gösterime gireceği belirtildi.

Serebrennikov, 2020'de Moskova'daki Gogol Center tiyatrosunda zimmete para geçirmekten suçlu bulunduğu Rusya'dan Mart ayında ayrılmıştı. Basına açıklama yapan Serebrennikov, Rus bale yıldızı Rudolf Nureyev'in hayatını konu alan gösterideki 'eşcinsel öğelerin' sorun olabileceğini belirtti. İki yönetmen, kişisel sosyal medya hesaplarından Ukrayna savaşı karşıtı paylaşımlarda bulunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Bolşoy Tiyatrosu, savaş karşıtı açıklama yapan iki yönetmenin gösterilerini iptal etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'nin Halep ilindeki havalimanı ve savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi
    03:15 İsrail, Suriye'nin Halep ilindeki havalimanı ve savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi

    İsrail'in, Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait savaş uçaklarının uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını hedef aldığını belirtti. Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık verdiği ifade edildi. Henüz her iki taraf da saldırıya ilişkin bir açıklama yapmadı. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman havalimanlarına, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement