Bozdağ, Plevne'de Osmanlı-Rus Savaş Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Bozdağ, Plevne'de Osmanlı-Rus Savaş Müzesi'ni Ziyaret Etti

Bozdağ, Plevne\'de Osmanlı-Rus Savaş Müzesi\'ni Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bulgaristan temaslarının ikinci gününde Plevne'deki Osmanlı-Rus Savaşı Müzesi'ni ziyaret etti.

07.08.2013 14:15

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bulgaristan temaslarının ikinci gününde Plevne'deki Osmanlı-Rus Savaşı Müzesi'ni ziyaret etti.

Tarihe "93 Harbi" olarak geçen Osmanlı-Rus Savaşı'nın panoramik tasvirinin yer aldığı müzeyi gezen Bozdağ, müzede sergilenen eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bozdağ, müzedeki silah standında Osmanlı ordusunun o dönem kullandığı silahları inceledi. Bu sırada İRCİCA Genel Direktörü Halit Eren, kılıç ve silahların üzerinde Arapça olarak yazıları tercüme etti. Müze Genel Müdürü Milko Asparuhov, Bozdağ'a savaş alanında bulunan orijinal Osmanlı mermilerinden oluşan bir koleksiyon hediye etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra müzenin karşısında zamanında Osmanlı askerlerinin bulunduğu Kovancılar Tabyası'nın anıtına çiçek koydu ve dua okudu.

Bozdağ'a ziyaretinde Türkiye Büyükelçiliği Maslahatgüzeri Mustafa Yurdakul, Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, İRCİCA Başkanı Dr. Halit Eren ve diğer yetkililer eşlik etti. - PLEVNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bozdağ, Plevne'de Osmanlı-Rus Savaş Müzesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement