Büyükelçi Kaya Türkmen'den İsveç Gazetesine Fetö Makalesi - Son Dakika
Dünya

Büyükelçi Kaya Türkmen'den İsveç Gazetesine Fetö Makalesi

Büyükelçi Kaya Türkmen\'den İsveç Gazetesine Fetö Makalesi

"Türkiye, 15 Temmuz günü, tarihinin en ölümcül darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.

08.08.2016 12:42

" Türkiye, 15 Temmuz günü, tarihinin en ölümcül darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. 246 Türk vatandaşı, darbeciler tarafından öldürüldü ve 2 binden fazlası da yaralandı. Darbenin amacı, demokratik yollardan seçilmiş olan hükümeti devirmek ve Türkiye'deki anayasal düzeni bozmaktı. Aralarında cumhurbaşkanlığı binası ve Meclis'in de bulunduğu devlet kurumları bombalandı. Türk halkı sokaklara inerek ve egemenliklerini teslim etmeyi reddederek darbeye direndi. Demokrasiye yapılan bu çirkin saldırıya Batılı ortaklarımız tarafından gösterilen tepkinin çekingen olduğunu söylemeden geçemeyiz."

TÜRK HALKI TARİHE DAMGA VURDU

Bazı medya kuruluşlarının darbe girişimini sulandırmaya çalışmalarına ve hatalı yansıtmalarına tepki gösteren Büyükelçi Türkmen, şu ifadeleri kullandı: "Bununla beraber Türkiye'ye getirilen eleştiriler kadar, aslında ortaklarından dayanışma beklediğini ve hatta bunu hak ettiğini söyleme yükümlülüğü de benim görevim. Bu yüzden dostlarımızdan empati yaparak, kendi ülkelerinde sivilleri ve hükümet kurumlarını hedef alan benzer saldırıların yaşanması durumunda bunun ne kadar zalimce olacağını düşünmelerini bekliyoruz. Türk halkı, toparlanması zor olan ve zaman isteyen bir travma yaşadı. Yine de 15 Temmuz gecesi halkımızın cesur direnci, demokratik değerlerin korunması konusunda tarihe damga vurarak, haklı bir yer edinecek. Halkımız, bugün demokrasi yolundaki yürüyüşünde kendine daha da güveniyor."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Büyükelçi Kaya Türkmen'den İsveç Gazetesine Fetö Makalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement