Çin'in Doğusu ve Kuzeydoğusunda Bazı Nehirlerde Su Seviyesi Uyarı İşaretlerini Aştı - Son Dakika
Dünya

Çin'in Doğusu ve Kuzeydoğusunda Bazı Nehirlerde Su Seviyesi Uyarı İşaretlerini Aştı

Çin\'in Doğusu ve Kuzeydoğusunda Bazı Nehirlerde Su Seviyesi Uyarı İşaretlerini Aştı

Çin Su Kaynakları Bakanlığı, Çin'in doğu ve kuzeydoğu bölgelerindeki bazı nehirlerin su seviyelerinin uyarı işaretlerini aştığını bildirdi. Bakanlık, şiddetli yağışlardan etkilenen bazı küçük ve orta ölçekli nehirlerin su seviyelerinin de uyarı seviyelerini aşabileceğini belirtti. Sichuan ve Fujian'daki sel baskınlarına karşı dördüncü seviye acil müdahale başlatan Bakanlık, bölgedeki sel önleme çalışmalarına yardımcı olacak ekipler gönderdi.

25.07.2023 18:54
Çin'in Doğusu ve Kuzeydoğusunda Bazı Nehirlerde Su Seviyesi Uyarı İşaretlerini Aştı
Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinin Yichun şehrindeki çatlamış Qingfeng Seti'nin inşaat alanında çalışan kurtarma ekipleri, 6 Mayıs 2023. (Fotoğraf: Wan Xiang/Xinhua)

BEİJİNG, 25 Temmuz (Xinhua) -- Çin Su Kaynakları Bakanlığı, Çin'in doğu ve kuzeydoğu bölgelerindeki bazı nehirlerin su seviyelerinin uyarı işaretlerini aştığını bildirdi.

Bakanlığın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre söz konusu nehirler Heilongjiang, Jilin, Liaoning ve Jiangxi eyaletlerinde yer alıyor.

Bakanlık, şiddetli yağışlardan etkilenen bazı küçük ve orta ölçekli nehirlerin su seviyelerinin de uyarı seviyelerini aşabileceğini belirtti.

Bakanlık, Sichuan ve Fujian'daki sel baskınlarına karşı dördüncü seviye acil müdahale başlattı. Bakanlık, Zhejiang, Chongqing, Sichuan ve Liaoning'e gönderilen dört ekibin yerel olarak gerçekleştirilecek sel önleme çalışmalarına yardımcı olacağını bildirdi.

Bu ekipler, sellere karşı erken uyarı prosedürleri, dağ sellerinin önlenmesi ve kentsel ve kırsal alanlarda yaşayanlar için güvenli su tedarikinin sağlanması konularında bölgesel yönetimlere rehberlik edecek.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin'in Doğusu ve Kuzeydoğusunda Bazı Nehirlerde Su Seviyesi Uyarı İşaretlerini Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement