Çingenelerin Yumurtasını Yahudilere Satmışlar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Çingenelerin Yumurtasını Yahudilere Satmışlar

Çingenelerin Yumurtasını Yahudilere Satmışlar
22.07.2009 01:34

Romanya'da Yoksul Çingenelerin Yumurtalarını Satın Alıp İsrailli ve Alman Müşterilere Satarak "Tüp Bebek Kaçakçılığı" Yaptığı İddia Edilen İsrailli Jinekologlar Tutuklandı.

Romanya’da yoksul Çingenelerin yumurtalarını satın alıp İsrailli ve Alman müşterilere satarak “tüp bebek kaçakçılığı” yaptığı iddia edilen İsrailli jinekologlar tutuklandı.

BAŞKENT Bükreş’te 1999’dan beri faaliyet gösteren Sabyc kliniği, önceki gün maskeli ve ağır silahlı Rumen güvenlik güçleri tarafından basıldı. Kliniğin sahibi Prof. Nathan Levitt ve aralarında müşterilerin de olduğu 30 kadar İsrailli daha gözaltına alındı. Mahkeme, Levitt’in yanısıra, bu operasyonla bağlantılı olarak yakalanan İsrailli üç doktorun daha 28 gün süreyle tutuklanmasına karar verdi. Diğer sanıklar ise serbest bırakıldı.

Bilgiler değiştirildi

Rumen yetkililere göre, İsrailli jinekologlar, başta Çingeneler ve üniversite öğrencileri olmak üzere yoksul Rumen kadınların yumurtalarını, ekonomik durumlarından da yararlanarak 190-238 euro’ya satın alıyorlardı. Bu yumurtalar, 10 bin ila 15 bin euro’ya genelde İsrailli ve Alman müşterilere satılıyordu. Klinikte çalışan memurlar, verici kadınların dosyalarında tahrifat yapıp, kadınların göz ve saç rengi, hatta IQ’leri gibi bilgileri değiştiriyorlardı.

Para karşılığı yumurta bağışı yasak

Romanya’da yasalar üç yıl önce değişmiş ve para karşılığı yumurta bağışı yasaklanmıştı. Gönüllü ve ücretsiz yumurta bağışı ise hâlâ yasal. Söz konusu kliniğin, henüz geçen yıl tüp bebek tedavisi için izin almasına karşın, 1999’dan beri bu uygulamayı 1200 kez yaptığı belirtiliyor. Romanya, 2005 yıllında da benzer bir skandalla çalkalanmıştı. Yetkililer “Global Art” adlı kliniğin yumurta kaçakçılığı yaptığını tespit etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Çingenelerin Yumurtasını Yahudilere Satmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement