Dünya Suriye'ye El Uzatıyor - Son Dakika
Dünya

Dünya Suriye'ye El Uzatıyor

Dünya Suriye\'ye El Uzatıyor

İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve 17 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası uluslararası boyut kazandı.

04.02.2014 15:36  Güncelleme: 17:00

4 Şubat Salı günü Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile 10 ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirildi. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları kampanyaya destek mesajlarını iletti.

İç çatışmalar nedeniyle Suriye'de bugün yaklaşık 10 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyacı bulunuyor. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB)'nin koordinasyonu ile ve T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın kurumsal desteğiyle 22 Ocak 2014'te başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası uluslararası alanda yankı uyandırdı. 4 Şubat salı günü Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile 10 ülkeden Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları kampanyaya destek mesajlarını iletti.

22 Ocak'ta başlatılan kampanyanın uluslararası ayağının başlama toplantısında konuşan İDSB Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Av. Ali Kurt konuşmasına Suriye'nin üç yıldır devam eden savaşta kaybettiklerini anlatarak başladı. 3 buçuk milyon insanın evini terk ettiğini, özellikle zor kış şartları altında kadın çocuk ve yaşlıların çaresizce yaşamını sürdürmeye çalıştığını ifade etti. Uluslararası toplumun bu dramı seyretmekten öteye gidemediğini Cenevre 2 Görüşmelerinin de sonuçsuz kaldığının altını çizen Kurt tahammül edilemez işkenceler altında can veren insanların fotoğraflarının da diplomatik çevreleri harekete geçirmeye yetmediğini ifade etti.

Av. Ali Kurt; "Varil bombalarıyla çoluk, çocuk – sivil ayrımı yapılmaksızın yapılan katliamlara tüm dünya sessiz. Bizler sivil toplum ve insani yardım kuruluşları olarak tüm siyasi mülahazaların dışında, bu problemin başından beri mazlumun, mağdurun yanında yer aldık. Zalimin ve mazlumun milleti, dini sorulmaz. İnsanlar zulüm ve işkence altında ölürken, namuslar kirli savaşın objesi olmuşken, masum bebekler hedef gözetilmeksizin bombardımanlarda can verirken insanlık onuru çiğnenirken sessiz kalınmaz.

Bugün bu kampanyayı uluslararası boyuta taşıyoruz. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), 53 ülkede 250'ye yakın STK'nın bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin hedeflendiği çatı kuruluşumuz. Üye Ülkelerin hemen hepsinden bu yardım kampanyasında kardeşlerimiz tüm dünyanın kucakladığı bir kampanya ile Suriyeli kardeşlerimize el uzatıyorlar.

Bugün burada "Sana İhtiyacım var" kampanyası kapsamında tek ses tek yürek olarak destek veren ülkelerden Malezya, Endonezya, Pakistan, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, Libya, Güney Afrika ve Yemen ile canlı yayın bağlantısı kuracağız. Bu çağrıyı uluslararası kuruluşların, diplomatik çevrelerin de görmesini ve destek vermesini arzu ediyoruz" dedi. Toplantıda TGTV Başkanı Hamza Akbulut ve AFAD Suriye Mülteci Kampları Bölge Koordinatörü Turan Koç da birer konuşma gerçekleşirdi.

Toplantıda "Sana İhtiyacım Var" kampanyasına destek veren İDSB üyesi ülkelerden canlı yayın bağlantıları yapıldı. Malezya, Endonezya, Pakistan, Lübnan, Amerika, Fransa, Belçika, Libya, Güney Afrika ve Yemen'den basın toplantısına canlı bağlanan Sivil Toplum Örgütü temsilcileri Suriye'nin durumuna duyarsız kalamayacaklarını ve tüm imkanları kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya Dünya Suriye'ye El Uzatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement