Erkek Kardeşi İçin Bebeğinin Hayatından Vazgeçti - Son Dakika
Dünya

Erkek Kardeşi İçin Bebeğinin Hayatından Vazgeçti

Çinli kadın, kanser hastası olan erkek kardeşinin hayatını kurtarmak için kürtaj oldu.

19.10.2016 10:45  Güncelleme: 12:14

Çin'in Hangzhou City şehrinde yaşayan Yang Li (24) adındaki kadın, hayatının en zor kararını verdi. Genç kadın ya 12 haftalık hamileliğini sonlandıracaktı ya da kardeşinin ölmesine izin verecekti. Lenfoma kanseri olan 29 yaşındaki erkek kardeşi Yang Jun'un hayatını kurtarmak için kemik iliği nakli gerekiyordu. Uygun kemik iliği için mükemmel eşleşme Yang Li'de bulunuyordu.

KEMİK İLİĞİ NAKLİ BEBEĞE CİDDİ ZARAR VERECEKTİ

Kemik iliği naklinin karnındaki bebeğe çok ciddi düzeyde zarar verebileceğini öğrenen Li, bir insanın verebileceği en zor kararlardan birini verdi. Genç kadının, bebeğinin hayatından vazgeçerek erkek kardeşini tercih etmesi sosyal medya kullanıcılarını iki kutba böldü.

KARDEŞİNİN HAYATINI KURTARMAK İÇİN KÜRTAJ OLDU

Kocasının ve eşinin ailesinin de desteğiyle 12 haftalık hamileliğini sonlandırmak için kürtaj olan Li, Hangzhou'daki hastanede iyileşme sürecinde bulunuyor. Yakında gerçekleştirilecek kemik iliği nakli ameliyatı için, Yang Li'nin vücudunun operasyona hazır hale gelmesi bekleniyor.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI KARAR SONRASI İKİYE BÖLÜNDÜ

Genç kadının kararı sonrasında Çin sosyal medya kullanıcıları ikiye bölündü. Kimileri yorumlarında Yang Li'yi 'kahraman' olarak nitelerken, kimi kullanıcılarda genç kadını kararından ötürü eleştirdi. Çoğu kullanıcı da bu durumda alınacak kararın kolay olmadığı kanaatini ortaya koydu.

Erkek Kardeşi İçin Bebeğinin Hayatından Vazgeçti

Son Dakika Dünya Erkek Kardeşi İçin Bebeğinin Hayatından Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement