Esed, Füzelerle Saldırdı: 50 Ölü - Son Dakika
Dünya

Esed, Füzelerle Saldırdı: 50 Ölü

Esed, Füzelerle Saldırdı: 50 Ölü

Suriye'de muhaliflere yönelik düzenlenen saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti.

19.02.2013 15:48  Güncelleme: 16:32

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflere yönelik scud füzeli saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Aktivistler, füzenin Jabal Badro kasabasında bitişik 3 binayı hedef aldığını açıkladı. Muhammed Nur adlı bir görgü tanığı yaptığı açıklamada, "İnsanların organları enkaz altından çıkıyor. Çocuklar da dahil birçok kişi hastanelerde hayatını kaybetti. En az 25 kişi halen enkazların altında" dedi.

Ebu Mücahit isimli kişi ise, Jabal Bardo bölgesinin muhalifler için stratejik bir nokta olmadığını ve insanların normal şekilde hayatlarını sürerek işlerine gittiklerini belirterek, "Esad güçlerinin scud gibi yıkıcı bir silah kullanması Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı duydukları öfkeden kaynaklanıyor. Bu, ÖSO tabanını zayıflatmak için yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Suriye'de 2011 yılından beri süren iç savaşta en az 70 bin kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de evsiz kaldı.

ÖSO ROKETLERİNE BAKIM YAPIYOR

Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) mensup askerler de Esed yanlısı ordu güçlerinden ele geçirdikleri roketlerin bakımını yapıyor.

Çeşitli işlemlerden geçirilen roketler tekrar kullanılmak üzere, ÖSO'nun Esad güçleriyle savaştığı cephelere gönderiliyor. Roket mühimmatının uzun süre kullanılmadığı için paslandığını ifade eden ÖSO askerleri, roket mühimmatının tekrar eski işlevliliğine getirilmesi için, uzun roket mühimmatını çeşitli bakımdan geçirdiklerini dile getirdi

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Esed, Füzelerle Saldırdı: 50 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement