Fransa'da Ekonomi Bakanı Macron'a Yumurtalı Protesto - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Fransa'da Ekonomi Bakanı Macron'a Yumurtalı Protesto

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Fransa\'da Ekonomi Bakanı Macron\'a Yumurtalı Protesto

Fransa'da özellikle hükümetin yeni iş yasasıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelen isimlerden Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron'a yumurta atıldı.

Fransa'da özellikle hükümetin yeni iş yasasıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelen isimlerden Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron'a yumurta atıldı.

Paris'te "Popular Front"un 80. yıl anısına basılan hatıra pulunun tanıtımına giden Ekonomi Bakanı Macron, bir anda ülkenin en büyük işçi konfederasyonu olan CGT üyelerinin arasında kaldı. İşte o sırada olanlar oldu. "Artık git" sözleriyle yuhalanan Macron, grupta bulunan birkaç kişinin yumurtalı saldırısına da hedef oldu.

Hükümetin yeni yasa tasarısı kabul edildiği takdirde çalışma saatlerinin uzaması ve işten çıkarmaların kolaylaşması sağlanacak. İşçi kazanımlarına bir saldırı olarak görülen tasarıya karşı yaklaşık 2 aydır ülke genelinde protesto ve grevler

düzenleniyor.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 07 Haziran 2016

Kaynak: Euronews.com