G20 İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı - Son Dakika
Dünya

G20 İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

G20 İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Meksika'nın Başkanlığı'nda gerçekleştirilen G20 Zirvesi için Başkan Felipe Calderon yoğun güvenlik önlemleri aldı.

18.06.2012 08:57  Güncelleme: 10:20

Meksika'nın Başkanlığı'nda Los Cabos'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi için Başkan Felipe Calderon yoğun güvenlik önlemleri aldı. Los Cabos Uluslararası Havalimanı'nda artırılan güvenliğin yanısıra, şehrin her köşesine polis ve asker konuşlandırıldı.

Zirve'nin gerçekleşeceği kongre salonunun yanında, liderlerin kaldığı oteller de Meksika askeri ve polisi tarafından korunmakta. Sokaklarda devriye gezen asker ve polisler ile birlikte havadan da helikopter ile de şehrin güvenliği sağlanıyor.

Tatil beldesi olarak bilinen Los Cabos'da, zirve boyunca, deniz trafiği de durduruldu. Misiones del Cabo'dan San Jose del Cabo'ya kadar olan sahil şeridine gemi ve feribotların 8 km'den daha fazla yaklaşmasına 20 Haziran'a kadar izin verilmeyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, bu yoğun güvenlik önlemleri altında Pazartesi günü resmi olarak başlayacak olan G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek. Bu buluşma öncesinde ise Erdoğan, G20 grubuna hitap edecek.

Ticaret ve Yatırım Grubu'nda Başbakan Erdoğan'ın yapacağı konuşmaya, Meksika Ekonomi Bakanı Bruno Ferrari, Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Pascal Lamy ve Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick katılacak. Salı günü ise, Başbakan Erdoğan'in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile görüşmesi bekleniyor.

18.06.2012 08: 37: 11

TSI

NNNN - MEKSIKO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya G20 İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement