Gazze'de İsrail saldırılarında 38 basın mensubu hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Gazze'de İsrail saldırılarında 38 basın mensubu hayatını kaybetti

Gazze\'de İsrail saldırılarında 38 basın mensubu hayatını kaybetti

Abluka ve yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 38'e yükseldiği belirtildi. Filistin Gazeteciler Sendikasının Facebook sayfasından yapılan açıklamada, 7 Ekim sonrasında İsrail saldırıları sonucu 25 Filistinli gazeteci ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiği duyuruldu.

01.11.2023 08:59

Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Ka kar, İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısını "savaş suçu" olarak nitelendirerek, bu ülkenin sivillere yönelik artan düşmanlık ve saldırganlığını şiddetle kınadığını belirtti.

Kakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cibaliya Mülteci Kampı'na dün düzenlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı, İsrail'in Gazze'de devam eden zulmünün ve savaş suçlarının şiddetli bir hatırlatıcısı oldu." ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik artan düşmanlık ve saldırganlığını şiddetle kınadığını vurgulayan Kakar, İsrail'in eylemlerinin asla görmezlikten gelinemeyeceğini ve unutulamayacağını aktardı.

Kakar, dünyanın bu kıyıma bir son vermek için harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Koşulsuz ateşkesin bir an önce sağlanmasına dikkati çekildi

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in, Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırının Gazze halkına karşı işlenen bir dizi savaş suçunun sonuncusu olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, sivillerin daha fazla katliamdan korunması için koşulsuz ateşkesin bir an önce sağlanmasının önemine dikkati çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası toplumu, özellikle de İsrail'in destekçilerini, çatışmalara son verilmesi, Gazze kuşatmasının kaldırılması, sivillerin korunması ve kuşatma altındaki Gazze halkına kesintisiz yardım ulaştırılabilmesi için insani yardım koridorlarının açılması yönünde acil tedbirler almaya çağırıyoruz."

Pakistan Senatosu, İsrail'in savaş suçlarını kınayan kararı kabul etti

Pakistan Senatosu, İsrail'in Gazze'de işlediği "savaş suçlarını" ve Tel Aviv yönetiminin eylemlerini destekleyenleri kınayan kararı kabul etti.

Söz konusu kararda, uluslararası topluma, "Filistinlileri, İsrail'in devlet teröründen kurtarmak için acil ve etkili adımlar atma" çağrısında bulunuldu.

Senato Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani, kararın, Birleşmiş Milletlere ve dünya genelindeki parlamentolara gönderileceğini kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 326'sı asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gazze'de İsrail saldırılarında 38 basın mensubu hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement