Gilani Son Kez Hakim Karşısında - Son Dakika
Dünya

Gilani Son Kez Hakim Karşısında

Gilani Son Kez Hakim Karşısında

Pakistan'da Başbakan Yusuf Rıza Gilani, "kanunlara ve mahkemeye itaatsizlik" suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

13.02.2012 07:23

Başbakan Yusuf Rıza Gilani, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkındaki bir rüşvet davasını yeniden açmayı reddettiği için "kanunlara ve mahkemeye itaatsizlik" suçlamasıyla son kez hakim karşısına çıkacak.

Başbakan Gilani'nin, çok sayıda bakan ve iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin ileri gelenleriyle öğleden önce Anayasa Mahkemesine gelmesi bekleniyor.

Ülkenin en yüksek yedi yargıcı karşısında kendini savunacak Pakistan Başbakanı'nın suçlu bulunması durumunda Anayasa gereği görevini bırakmak zorunda kalacak.

Dün El-cezire televizyonuna mülakat veren Gilani, suçlu bulunması durumunda görevini bırakabileceğini söylemişti fakat uzmanlar, Anayasa Mahkemesinin Gilani'yi suçlu bulması durumunda görevinin kendiliğinden sona ereceği görüşünde birleşiyor.

Başbakan Gilani, Cumhurbaşkanı Zerdari hakkında 1990'lı yıllardan kalan bir yolsuzluk davasını yeniden açması için İsviçre yargısına başvurmayı reddetmekle suçlanıyor.

Gilani, söz konusu suçlama nedeniyle ilk kez 19 Ocak'ta hakim karşısına çıkmış, Anayasa ve uluslararası anlaşmalara göre cumhurbaşkanılarının dokunulmaz olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Zerdari hakkında soruşturma açmadığını belirterek kendini savunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gilani Son Kez Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement