Greta Thunberg İsveç'te Gözaltına Alındı - Son Dakika
Dünya

Greta Thunberg İsveç'te Gözaltına Alındı

Greta Thunberg İsveç\'te Gözaltına Alındı

Çevre aktivisti Greta Thunberg, İsveç'in Malmö kentinde ikinci kez 'polise itaatsizlik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Thunberg'in daha önceki protestosunda da aynı suçlamayla mahkumiyet aldığı için daha sert bir ceza ile karşı karşıya kalabileceği düşünülüyor.

15.09.2023 20:34  Güncelleme: 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre aktivisti Greta Thunberg, temmuz ayında İsveç'te bir protesto sırasında polisin "protestodan ayrıl" talimatına uymadığı gerekçesiyle yargılanmasının ardından aynı yerde tekrar "polise itaatsizlik" nedeniyle gözaltına alındı.

Çevre aktivisti Greta Thunberg, İsveç'in Malmö kentinde "polise itaatsizlik" suçlamasıyla 2'inci kez gözaltına alındı. Malmö Limanı'nda petrol taşımacılığına yönelik protestoya ilişkin savcılıktan yapılan açıklamada, "Gösteri izni yoktu ve araç trafiği engelleniyordu" ifadeleri kullanılırken, Thunberg'in polisin "dağılın" emrine uymadığı belirtildi.

İsveçli aktivistin 2'inci kez "polise itaatsizlikten" suçlu bulunması durumunda daha sert bir cezayla karşı karşıya kalabileceği düşünülüyor. Thunberg'ün duruşmasının 27 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Çevre aktivisti Greta Thunberg, 19 Haziran'da Malmö Limanı'nda protestolara katılmış ve polis tarafından gözaltına alınarak "polise itaatsizlikle" suçlanmıştı. İsveçli aktiviste 24 Temmuz'daki mahkemede 240 dolar para cezası verilmişti. - MALMÖ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Greta Thunberg İsveç'te Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement