Havaalanlarına Yüksek Güvenlik - Son Dakika
Dünya

Havaalanlarına Yüksek Güvenlik

Havaalanlarına Yüksek Güvenlik

ÇIPLAK TARAYICILAR ARTIK VÜCUT HATLARINI GÖSTERMEYECEK ZÜRİH HAVAALANINDA BUGÜNDEN İTİBAREN ALTI HAFTA SÜRE İLE VÜCUT DETAYLARINI GÖSTERMEYEN “ÇIPLAK TARAYICI” GÜVENLİK SİSTEMİ TEST EDİLECEK İki yıldan bu yana havaalanları güvenliğinin sağlanması için kullanılması düşünülen ancak vücut hatlarını resmetmesi nedeniyle bir türlü uygulamaya geçirilmeyen sistem bu kez belki hayata geçirilecek.

07.06.2010 16:07

ÇIPLAK TARAYICILAR ARTIK VÜCUT HATLARINI GÖSTERMEYECEK

ZÜRİH HAVAALANINDA BUGÜNDEN İTİBAREN ALTI HAFTA SÜRE İLE VÜCUT DETAYLARINI GÖSTERMEYEN “ÇIPLAK TARAYICI” GÜVENLİK SİSTEMİ TEST EDİLECEK

İki yıldan bu yana havaalanları güvenliğinin sağlanması için kullanılması düşünülen ancak vücut hatlarını resmetmesi nedeniyle bir türlü uygulamaya geçirilmeyen sistem bu kez belki hayata geçirilecek. İnsan vücudunu gösteren tarayıcı güvenlik cihazının yeni versiyonu bu kez vücut hatlarını göstermeyecek şekilde, Zürih havaalanında test edilecek.

Bugünden itibaren temmuz ayı ortalarına kadar test edilecek sistemde, tarayıcıya giren kişinin vücut hatları görünmeyecek. Yalnızca tarayıcıya giren kişinin üzerindeki metal ve plastik maddeler güvenlik elemanlarınca görülecek.

100 BİN FRANKLIK MALİYET YOLCULARA YÜKLENECEK

Zürih havaalanı yetkililerden edinilen bilgilere göre, yapılan testlerin başarılı olması halinde, başta Amerika Birleşik devletleri olmak üzere 2011 yılı sonuna kadar bin adet cihazın havaalanlarına yerleştirilmesi planlanıyor. Cihazların diğer versiyonlarına oranla daha pahalı olacağı bildiriliyor. Vücut resmini göstermeyen tarayıcıların maliyetinin 100 bin İsviçre Frangı (140 bin TL) olacağı hesaplanıyor. Zürih havaalanı büyüklüğünde bir havaalanının 50 adet cihaza ihtiyacı olacağı tahmin edilen sistemle, havaalanları daha güvenlikli hale gelecek. Ancak çok pahalı olan bu sistemin finansmanı uçak biletlerine yansıtılarak, yolcular tarafından karşılanacak.

Selma GÜVEN STROPPEL/ BASEL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Havaalanlarına Yüksek Güvenlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement