İngiltere'de Nazi sempatizanı podcast yayıncılarına 15 yıl hapis cezası - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de Nazi sempatizanı podcast yayıncılarına 15 yıl hapis cezası

İngiltere\'de Nazi sempatizanı podcast yayıncılarına 15 yıl hapis cezası

İngiltere'de Nazi sempatizanı olan ve dinleyicileri etnik azınlıklara karşı şiddet içeren eylemlerde bulunmaya çağıran iki podcast yayıncısı, toplamda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Prens Harry ve ailesinin öldürülmeleri yönünde çağrıda bulundukları da belirtildi.

05.01.2024 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Nazi sempatizanı olan ve dinleyicileri etnik azınlıklara karşı şiddet içeren eylemlerde bulunmaya çağıran iki podcast yayıncısı, dün toplamda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki podcast yayıncısı aynı zamanda Prens Harry ve ailesinin öldürülmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

İngiltere polis teşkilatı Metropolitan Polisi (MET) dün yaptığı açıklamada, Londralı Christopher Gibbons (40) ve Tyrone Patten-Walsh (36) isimli iki Nazi sempatizanı podcast yayıncısının dinleyicilere ırkçı, antisemitik, İslamofobik, homofobik ve kadın düşmanı görüşleri teşvik etmeleri sebebiyle toplamda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı. Gibbons 8 yıla, Patten-Walsh ise 7 yıl hapis cezası aldı. MET, 2021'in Mayıs ayında gözaltına alınan ikilinin 7 Temmuz 2023'de görülen mahkemede tüm suçlamalardan hüküm giydiklerini dünkü duruşmada ise, 'terörist yayınları yayma suçundan ve terörizm yasasını ihlal etme suçundan' hapis cezalarının açıklandığını belirtti.

PRENS HARRY VE AİLESİNE 'ÖLÜM' ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

İki podcast yayıncısının, programlarında Prens Harry ve ailesi için ölüm çağrısında bulundukları ve İngiltere'de yaşanan sekiz ayrı terör eylemini övdükleri ifade edildi. MET, Gibbons'ın neo-Nazi çevrimiçi kütüphanesinde, aşırı sağcı konuşmalar ve propaganda belgelerinden oluşan 500'den fazla videonun bulunduğunu ve içeriğin 152 binden fazla kez görüntülendiğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İngiltere'de Nazi sempatizanı podcast yayıncılarına 15 yıl hapis cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement