Irak: Felluce IŞİD'ten Kurtarıldı, Sırada Musul Var - Son Dakika
Dünya

Irak: Felluce IŞİD'ten Kurtarıldı, Sırada Musul Var

Irak: Felluce IŞİD\'ten Kurtarıldı, Sırada Musul Var

Irak Başbakanı Abadi, Felluce'nin IŞİD'ten tamamen kurtarıldığını açıkladı. başbakan Abadi sıradaki hedeflerinin de Musul kenti olduğunu söyledi.

27.06.2016 12:49  Güncelleme: 13:41

Felluce kentinde IŞİD'in elinde bulunan son bölgeyi de ele geçerdiğini ilan eden Irak ordu birlikleri, sonraki hedefin Musul olduğunu duyurdu.

"IRAK BAYRAĞI FELLUCE'DE DALGALANIYOR, ALLAH'IN İZNİYLE YAKINDA MUSUL'DA DALGALANACAK"

Irak Başbakanı Haydar Abadi, "Size söz verdiğimiz gibi Irak bayrağı bugün Felluce'de dalgalanıyor ve Allah'ın izniyle yakında da Musul'da dalgalanacak" dedi. Abadi'nin açıklamayı siyah bir Irak ordu üniforması ile yapması dikkat çekti.

"KESİN ZAFER"

Iraklı güçler Bağdat'ın batısında bulunan ve başkente bir saat mesafedeki Felluce kent merkezine geçen hafta ulaşmış ve kentin bazı bölgelerde mevzilenen militanlarla çatışmaya başlamıştı. Irak ordusunun Felluce operasyonunun yöneten komutan kente hakim olduklarını açıklayarak "kesin zafer" ilan etti.

Felluce kentinin ele geçirilmesi, Irak ordusunun, IŞİD'in Irak ve Suriye'de elinde bulundurduğu şehirlerin en büyüğü olan Musul'u yeniden ele geçirme amacıyla başlattığı geniş operasyonun ilk önemli adımı olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Irak: Felluce IŞİD'ten Kurtarıldı, Sırada Musul Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement