İran Dev Füze Tatbikatı Başattı - Son Dakika
Dünya

İran Dev Füze Tatbikatı Başattı

İran Dev Füze Tatbikatı Başattı

İran, 'Yüce Peygamber 6' adı verilen ve farklı menzilli füzelerin deneneceği askeri bir tatbikat başlattı.

27.06.2011 17:25

İran, olası dış saldırılara karşı silahlı kuvvetlerinin hazırlık durumunu değerlendirmek ve yükseltmek amacıyla 'Yüce Peygamber 6' adı verilen ve farklı menzilli füzelerin deneneceği askeri bir tatbikat başlattı.

İran Devlet Televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılacak ve 10 gün sürecek tatbikat boyunca aralarında Sicil, Fatih, Kıyam, Fars Körfezi, Zilzal, Şahap 1 ve 2 füzelerinin de bulunduğu uzun, orta ve kısa menzilli çeşitli füzelerin kullanılıp deneneceğini aktardı. Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hacizade, kara ve deniz olmak üzere iki aşamada yapılacak tatbikatta, son bir yıl içinde hava kuvvetleri envanterine eklenen techizatların geniş şekilde kullanılacağını söyledi.

KİMSE İÇİN TEHDİT DEĞİL

Tatbikatın başka ülkeler için bir tehdit olmadığını söyleyen İranlı general Hacizade, "Tatbikatın mesajı, bölge ülkeleri için barış ve kardeşliktir. Bölgede devam eden protesto hareketlerinin ardından mazlum halklar, İran'ı ve liderimizi her zaman kendi yar ve yaverleri olarak görüyor" dedi.

İran Devrim Muhafızları'nın kara, hava ve deniz unsurlarının iştirakiyle yaptıkları 'Yüce Peygamber 5' tatbikatı, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda Nisan 2010'da düzenlenmişti.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran Dev Füze Tatbikatı Başattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement