İtalya'da Soğuktan 45 Kişi Öldü - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Soğuktan 45 Kişi Öldü

İtalya\'da Soğuktan 45 Kişi Öldü

Bir kez daha İtalya'yı etkisi altına alan dondurucu soğuklar, her geçen gün can almaya devam ediyor.

11.02.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soğuk ve yağışlı hava geçen haftanın ardından bir kez daha İtalya'yı etkisi altına alırken, ülkede soğuktan ölenlere her gün yenileri ekleniyor.

Ülkede son olarak başkent Roma'da 42 yaşında evsiz bir Rumen, Grosetto kentinde 20 yaşında bir genç ile Abrruzo ve Marche bölgelerinde de iki kadının hayatını kaybettiği kaydedildi. İtalya genelinde, Şubat ayı başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 45'i geçtiği ifade edildi.

Ülkenin kuzey bölgelerinden Piemonte'de hava sıcaklığının eksi 20 ölçüldüğü aktarılırken, Adriyatik kıyısındaki Marche bölgesinde durumun kritik olduğu bildirildi. Sivil Savunma yetkililerinin, Marche'de insanların evlerini terk etmemesini istediği dile getirildi.

Başkent Roma'da da kar yağışı dün etkisini gösterirken, belediye ekiplerinin geçen haftaya göre daha hazırlıklı oldukları gözlendi. Akşam saatlerinde karın şiddetini arttırmasıyla, kentte polis ekiplerinin sürücüleri zincirsiz trafiğe çıkmaması konusunda uyardığı, belediye ekiplerinin de yol ve kaldırımları tuzladıkları görüldü.

Roma yakınlarındaki Frosinone'de de sivil savunma ve askeri ekiplerin, yolları açmak ve kentte hayatı normale döndürmek için çalışmalara katıldığı aktarıldı.

Kötü hava koşulları nedeniyle Roma Fiumicino Havaalanı'nda 60 sefer iptal edildi. Bu seferler arasında Türk Hava Yolları'nın herhangi bir seferinin olmadığı öğrenildi.

Bu arada, soğuk ve yağışlı hava hayatı tam anlamıyla olumsuz etkiliyor. Serie A'da geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maç ertelemeleri yaşandı. Ligin bu hafta oynanması gereken 23. hafta karşılaşmalarından Bologna- Juventus ve Parma-Fiorentina, Bologna ve Parma kentlerinin bulunduğu Emilia-Romagna bölgesinde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaşması nedeniyle ertelendi. - ROMA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İtalya'da Soğuktan 45 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement