İtalya Dışişleri Bakanı Bonino."Avrupa'nın, Tam Demokratik Bir Türkiye'ye Kendi Sınırları İçinde... - Son Dakika
Dünya

İtalya Dışişleri Bakanı Bonino."Avrupa'nın, Tam Demokratik Bir Türkiye'ye Kendi Sınırları İçinde...

İtalya Dışişleri Bakanı Bonino."Avrupa\'nın, Tam Demokratik Bir Türkiye\'ye Kendi Sınırları İçinde...

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde yeni bir başlığın açılmasına ilişkin AB'nin takınacağı nihai tutum konusunda "Avrupa, tarihi sorumluluğunu yerine getirmekten çekinmemeli" dedi.

25.06.2013 10:51

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde yeni bir başlığın açılmasına ilişkin AB'nin takınacağı nihai tutum konusunda "Avrupa, tarihi sorumluluğunu yerine getirmekten çekinmemeli" dedi. Bonino, "Avrupa kıtasının, tam demokratik bir Türkiye'ye kendi sınırları içinde ihtiyacı var" sözlerini de kullandı.

Emma Bonino, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin AB müzakere sürecinin devamından yana tavır koydu.

"Avrupa kıtası, dar ve geniş görüşlü olmak arasındaki bir tercih yapma konusundaki tarihi sorumluluğunu yerine getirmekten çekinmemeli" diyen Bonino, demecinde mevcut koşullarda, Ankara ile üyelik müzakerelerinde ilerleme sağlanmasının acil bir mesele gibi görülmesi gereğine de vurgu yaptı.

Emma Bonino, "Avrupa kıtasının, tam demokratik bir Türkiye'ye kendi sınırları içinde ihtiyaçı var, sınırlarının dışında değil" uyarısında da bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İtalya Dışişleri Bakanı Bonino.'Avrupa'nın, Tam Demokratik Bir Türkiye'ye Kendi Sınırları İçinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement