Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü

27.04.2016 08:17  Güncelleme: 10:12

Kamboçya'da 40 derece sıcaklıkta turistleri ünlü Angkor Wat tapınağına taşıyan bir filin kalp krizinden ölmesi üzerine, binlerce kişi fillerin çalıştırılmaması çağrısı yapan bir dilekçe imzaladı.

Kamboçya'da 40 derece sıcaklıkta turistleri ünlü Angkor Wat tapınağına taşıyan bir fil kalp krizinden öldü. Olayın ardından binlerce kişi fillerin çalıştırılmaması çağrısı yapan bir dilekçe imzaladı

İNSANLAR YASAKLANMASINI İSTİYOR

Tur operatörü şirket sıcaklıklar düşene dek fillerin çalışma saatlerinin azaltılacağını vaat ederken, internet üzerinden yayılan dilekçe fillerle turist taşınmasının tamamen yasaklanmasını istiyor.

"EN ZALİM TATİL FAALİYETİ"

Dilekçede hayvanlara karşı zulmün "gözlerden saklandığı", hayvanların ömürleri boyunca çile çektiği ve bu son fil ölümünün "gözleri açması gerektiği" vurgulandı.

Hayvan hakları örgütleri uzun süredir, doğal yaşamdan alınan fillerin işkenceyle eğitildiğinden şikayet ediyor. World Animal Protection adlı örgüt fillerle seyahati "en zalim tatil faaliyeti" olarak tanımlıyor.

Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü
KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Tur operatörü şirketin müdürü Oan Kiri, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada dişi filin 45 dakika çalıştıktan ve 2,1 kilometre yürüdükten sonra yere yığıldığını anlattı. Oan Kiri, "Veterinerlere göre sıcak havanın stres, şok ve yüksek tansiyona yol açması yüzünden kalp krizi geçirerek öldü" dedi.

Ölen filin Asya fillerinin ortalama ömrünün sonları olan 40 ila 45 yaşında olduğu belirtildi. Asya filleri soyu tükenmekte olan türler arasında.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Turist Gezdiren Fil Sıcaktan Öldü - Son Dakika


Advertisement