Kıbrıslı Rumlar'ın Downer'a Tepkileri Sürüyor - Son Dakika
Dünya

Kıbrıslı Rumlar'ın Downer'a Tepkileri Sürüyor

Kıbrıslı Rumlar\'ın Downer\'a Tepkileri Sürüyor

Kıbrıs Rum partilerinin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'in "Kıbrıs Cumhuriyeti" yerine kullandığı "Kıbrıs Rumlarının AB dönem başkanlığını devralması" ifadesine yönelik tepkileri sürüyor.

26.01.2012 13:50  Güncelleme: 15:07

Kıbrıs Rum partilerinin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in "Kıbrıs Cumhuriyeti" yerine kullandığı "Kıbrıs Rumlarının AB dönem başkanlığını devralması" ifadesine yönelik tepkileri sürüyor.

Fileleftheros gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu konu hakkında yaptığı açıklamada bunu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve "AB dönem başkanlığını devralacak olanın Kıbrıs Cumhuriyeti olduğunu" ilk söylemesi gerekenin, sadece "Kıbrıs Cumhuriyeti"ni tanıyan BM olduğunu belirtti.

Kiprianu, Downer'in bu konuları çok iyi bildiğinden emin olduklarını, Downer'in bu görüşü rastgele ve konuya vakıf olmamasından dolayı söylemediğini, bu durumun gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

DİKO Basın Sözcüsü Fotis Fotiu, tek göğüslenmesi gereken şeyin Downer'in sözlerini tutmamasının olduğunu belirterek, Downer'e yol verilmesi gerektiğini, aksi takdirde BM'nin itibarını, saygınlığını korumaya yönelik olarak zor bir konumda olacağını ileri sürdü.

EVROKO Başkanı Dimitris Şilluris ise, Downer'in davranışının, hükümetin siyasi tutumunu bozduğunu, hükümetin sustuğunu ve BM'den izahat istemeksizin konunun dört ayak üstüne düşmesine müsaade ettiğini belirtti.

- LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıslı Rumlar'ın Downer'a Tepkileri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement