Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Son Dakika
Dünya

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem nedeniyle bölge halkı sokaklara inerken deprem, Çin ve Kırgızistan'ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi.

22.01.2024 21:39  Güncelleme: 22:22

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kurumun internet sitesinden verilen bilgiye göre, Türkiye saati ile 21.09'da, Çin ile Kırgızistan sınırında bulunan Sincan Uygur-Özerk Bölgesi'ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

DEPREM BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Çin ve Kırgızistan'ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi.

HALK SOKAKLARA İNDİ

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te şiddetli sarsıntıdan ötürü halk paniğe kapılarak evlerini terk etti ve sokaklara çıktı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle 00.09'da meydana gelen deprem sonucunda ülke genelinde hasar ve can kaybının olmadığını aktardı.

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı da depremin, Almatı'da 4 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı. Sosyal medyada, depremin hissedildiği ülkelerde insanların sokağa çıktığı görüntüler dikkati çekti.

İlk açıklamasında Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildiren USGS, daha sonra depremin merkez üssünü Çin'in Aykol kasabası olarak güncelledi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi\'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son Dakika Dünya Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • fehmi gullu: Insallah olumsuz bir durum yoktur Allah yardımcıları olsun uygur kardeşlerimizin 153 1 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Gecmiş olsun allah beterinden korusun 59 0 Yanıtla
  • Ali Arslan: Uygurlar İlk Müslüman Türk kavmidir,yıllardır işkence zulüm,unuttuğunuz bu kardeşlerimizin yaradan yardımcısı olsun, umarım çok kötü durum söz konusu değildir,yardıma koşalım bar bu sefer yanlarında olalım 53 2 Yanıtla
  • Ali Arslan: Zaten acılar işkenceler zulümler görüyorlardı, şimdide bu afet, Uygur Türkleri müslüman ilk Türk kavmidir,sadece araplarin müslüman olduğunu sanan kara cahiller ordaki soydaslarini maalesef unutmuştular bu afet dolayısıyla umarım hatırlar topyekûn yardıma koşarız 0 0 Yanıtla
  • Hakan Uzuner: Bunda da bir iş var. Amerika, avrupa vb. Yerlerde hiç deprem olmuyor. Ne hikmetse ortadoğu vb. Yerlerde oluyor. Bunu araştırmak lazım. Bu zalimlerin yapmayacağı iş yok. 0 0 Yanıtla
  • Kadir Can: 7.0 derinlik 13 km maşallah hasar yok Türkiye'de 4 şehir yok oldu saolsun bizim müteahhit ler malzeme calmakdan ruhsatsız yapilanmalar kontrol yok kural yok nasıl bir ülkeyiz aklım ermiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement