Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı (ICRC) Başkanı Jakob Kellenberger, yetkilileri, yardım görevlilerine çalışmalarında kolaylık sağlanmasına ikna etmek amacıyla Suriye'de temaslarda bulunuyor.
Kellenberger, Suriye'nin başkenti Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi.
Kızılhaç'ın yerel başkanıyla da görüşen Kellenberger, Suriye içişleri ve sağlık bakanlarıyla da temasta bulunacak.
Kellenberger, dün yaptığı yazılı açıklamada, ziyaretinde Kızılhaç ve Suriye Arap Kızılayı'nın hastalar, yaralılar ve evlerinden olanların artan ihtiyaçlarına nasıl daha iyi cevap verilebileceğiyle ilgili görüşmeler yapacağını belirtmişti.
Kızılhaç Başkanı, "gözaltı merkezlerine giriş meselesi" ve çatışmaların günde 2 saat nasıl durdurulabileceği konusunu gündeme getireceğini de ifade etmişti.
Suriye, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını 10 Nisan'a kadar uygulamaya başlamayı dün kabul etmişti. Plan, hükümet güçlerinin yerleşim bölgelerinden çekilmesi, insani yardımların ulaştırılması için derhal günde iki saat çatışmalara ara verilmesi ve görüşmelere başlanmasını da içeriyor.
- BEYRUT
Son Dakika › Dünya › Kızılhaç Başkanı Kellenberger, Suriye'de Temaslarına Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.