Kosovalı Gazilerden Hükümete Ültimatom - Son Dakika
Dünya

Kosovalı Gazilerden Hükümete Ültimatom

Kosovalı Gazilerden Hükümete Ültimatom

Gazileri Belirleme Komisyonu’nu protesto eden Kosova Kurtuluş Ordusu gazileri, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete bir haftalık süre tanıdıklarını, aksi halde şiddete başvuracaklarını bildirdi.

11.03.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazileri Belirleme Komisyonu'nu protesto eden Kosova Kurtuluş Ordusu gazileri, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete bir haftalık süre tanıdıklarını, aksi halde şiddete başvuracaklarını bildirdi.

Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, Gazileri Belirleme Komisyonu'nu başbakanlık binası önünde protesto etti. Gazi listelerinin bir süredir açıklanmamasına öfkelenen gaziler, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete bir haftalık süre tanıyarak, aksi takdirde düzenleyecekleri protesto gösterisinde şiddete başvuracakları uyarısında bulundu. Eyleme katılan yüzlerce gazi, Gaziler Yasası'nın bir an önce meclisten geçmesini talep etti. Protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, gazilerin ülkenin özgürlüğe kavuşması için silahlı mücadele vermelerine karşın çoğunun gazi statüsünü kazanamadıkları kaydedildi.

UÇK Gazi Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Xhevdet Qeriqi, taleplerin yerine getirilmesi için hükümete 1 haftalık süre tanıdıklarını açıkladı.

Protestoya katılan Haki Berisha, hükümetin gazilerin taleplerine kulak vermesi gerektiğini belirtirken, gazi Hysen Thaçi ise 16 yıldır gazilere herhangi bir hak tanınmadığını söyledi. Olaysız sona eren protesto gösterisi sırasında Kosova polisi, başbakanlık çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosovalı Gazilerden Hükümete Ültimatom - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement