Küçük Kızın Diş Etinden 15 Tane Kurtçuk Çıktı - Son Dakika
Dünya

Küçük Kızın Diş Etinden 15 Tane Kurtçuk Çıktı

Küçük Kızın Diş Etinden 15 Tane Kurtçuk Çıktı

Brezilya'da, diş eti şişmesi şikayetiyle diş doktoruna giden 10 yaşındaki küçük kızın diş etinden 15 tane kurtçuk çıkarıldı.

19.03.2015 06:17  Güncelleme: 11:32

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da tıp tarihinde eşine ender rastlanan bir olay yaşandı. Diş eti şişmesi şikayetiyle doktora giden 10 yaşındaki kızın diş etinden çıkan 15 tane kurtçuk, doktorları bile şaşırttı.

AĞZINDA BİR ŞEYLERİN KIPIRDADIĞINI SÖYLEDİ

Ana Cardoso adlı 10 yaşındaki kız çocuğu, diş etinin şişerek ağrıması ve ağzında bir şeylerin kıpırdadığını söylemesi üzerine annesi tarafından diş doktoruna götürüldü.

15 TANE KURTÇUK ÇIKTI

Ana'yı muayene eden doktor, küçük kızın şişen diş etinde sinek larvası (kurtçuk) tespit etti. Yapılan operasyonda doktor, Ana'nın diş etinden 15 adet kurtçuk çıkarttı.

PARAZİTLERİN YOL AÇTIĞI BİR HASTALIK

Doktorlar, çocuktaki rahatsızlığa sinek larvaları gibi parazitlerin yol açtığı bir hastalık türü olan 'miyaz' teşhisi koyarken, bu tür hastalıklara daha çok yoksul insanların yaşadığı sıcak bölgelerde rastlandığını açıkladı. Rahatsızlığın kulaklar ve burunda da görüldüğü belirtilirken kurtçukların beyine sıçraması durumunda ölümcül sonuçlara yol açtığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Küçük Kızın Diş Etinden 15 Tane Kurtçuk Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • efef: Manda yuva yapmış söğüt dalına. 6 0 Yanıtla
  • Vatandas: Çocuk iyi kormuyo ha 4 0 Yanıtla

Advertisement