Macaristan'daki Türkler Dayanışma Gecesinde Buluştu - Son Dakika
Dünya

Macaristan'daki Türkler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Macaristan\'daki Türkler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Macaristan'da faaliyet gösteren Yaşayan Anadolu Vakfı, ülkedeki Türkleri bir araya getirerek dayanışma gecesi düzenledi.

17.03.2014 11:40  Güncelleme: 11:36

Macaristan'da faaliyet gösteren Yaşayan Anadolu Vakfı, ülkedeki Türkleri bir araya getirerek dayanışma gecesi düzenledi.

Yaşayan Anadolu Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Din İşleri Koordinatörü Hüseyin Lütfi Ersoy'un birlikte düzenledikleri dayanışma gecesi, Budapeşte'nin 10. bölgesindeki kültür merkezinde gerçekleştirildi. Organizasyona Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Askeri Ataşe Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Danışma Kurulu Üyesi Suat Karakuş, Avrupalı Türkler ve Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy, Macaristan Türk İslam ve Kültür Vakfı Başkanı Fadıl Başar, Macaristan İslam Cemiyeti Başkanı Sultan Bolek olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı.

Büyükelçi Fakılı yaptığı konuşmasında, bu gecenin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, bu gibi organizasyonların sıkça yapılması gerektiğini söylerken, Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabilmek için konsolosluğa kayıt yaptırılması gerektiğini vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Din İşleri Koordinatörü Hüseyin Lütfi Ersoy da etkinliği Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşlarının birbirleriyle kaynaşması için düzenlediklerini söyledi.

Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, daha sonra Kuran-ı Kerim okundu. Ardından ise çocukları sahnede dünyada barış istediklerini söylediler. Vakıf başkanı Şener Cavrar'ın saz konserinin ardından ise ilahi grubu sahne aldı. Gece THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy tarafından çekilişle hediye edilen Macaristan-Türkiye arasını kapsayan ücretsiz biletlerin sahiplerini bulmasının ardından sona erdi.

Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Danışa Kurulu Üyesi Suat Karakuş ise açıklamasında Macaristan'da 2500'e yakın Türk vatandaşının yaşadığını, böyle bir organizasyona ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, "Bugün güzel bir organizasyon oldu. Sayın Büyükelçimizin de katılımıyla. İnşallah buna benzer organizasyonlar daha sık aralıklarla olur, biz de Türk toplumu olarak birbirimizi daha sık görme ve destekleme imkanına sahip oluruz" şeklinde konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'daki Türkler Dayanışma Gecesinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement