Meksika'da iki belediye başkan adayı birkaç saat arayla öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Meksika'da iki belediye başkan adayı birkaç saat arayla öldürüldü

Meksika'nın Michoacan eyaletinde, iki rakip belediye başkan adayı, birkaç saat arayla silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

28.02.2024 16:23  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın Michoacan eyaletine bağlı Maravatio şehrinde iki belediye başkan adayı, birkaç saat arayla öldürüldü.

İKİ ADAY AYNI GÜN İÇİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Konservatif Ulusal Hareket Partisi (PAN) adayı Armando Pérez ve iktidardaki sol eğilimli parti Morena'dan Miguel Ángel Reyes, birkaç saat aralıklarla yapılan saldırılarda öldürüldü. Pérez'in öldürülmesinden kısa bir süre sonra diğer aday Reyes'in cesedi doktor olarak çalıştığı hastanenin yakınında bulundu.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, düzenlenen günlük basın toplantısında cinayetleri "üzücü" olarak nitelendirdi. Meksika Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodríguez ise 2024 seçimlerine kadar şiddeti azaltmak için hükümetin çalıştığını belirtti.

Meksika'da iki belediye başkan adayı birkaç saat arayla öldürüldü

MEKSİKA'DAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Meksika'da genellikle seçim dönemlerinde siyasi şiddet artıyor. Analistlere göre bu yıl, Obrador'un 6 yıllık iktidarı boyunca en şiddetli dönem yaşanacak. Ocak ayında, Data Cívica adlı bir sivil toplum kuruluşunun verilerine göre, siyasi seçim şiddetiyle ilişkilendirilen 36 olay yaşandı. Intergralia danışmanlarının bir raporuna göre, mevcut seçim sürecinin başladığı eylül ayından bu yana 8 aday öldürüldü.

MEKSİKA'DAKİ SEÇİMLER

2 Haziran'da, 100 milyondan fazla Meksikalı, 20 bin 375 pozisyonun seçileceği genel seçimlerde oy kullanacak. Bunların 19 bin 746'sı yerel ve 629'u federal olacak. Ayrıca bunlar arasında başkanlık seçimi de olacak.

Meksika\'da iki belediye başkan adayı birkaç saat arayla öldürüldü

Son Dakika Dünya Meksika'da iki belediye başkan adayı birkaç saat arayla öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet gönül: Nasıl bir ülke anlaşılır gibi değil istedikleri kişiyi istedikleri zaman öldürüyorlar alt tabaka için ise zamanın önemi bile yok 5 0 Yanıtla

Advertisement