Meksika'da vergilerden bıkan çiftçiler, 10 kartel üyesini öldürdü - Son Dakika
Dünya

Meksika'da vergilerden bıkan çiftçiler, 10 kartel üyesini öldürdü

Meksika'da La Familia Michoacana karteli ile çiftçiler arasında çıkan çatışmada, vergi anlaşmazlığı nedeniyle 10 kartel üyesi öldü, 4 çiftçi hayatını kaybetti. Çiftçilerin, kartel üyelerinin artan haraçlarına karşı silahlanarak karşı koyduğu belirtiliyor.

12.12.2023 11:24  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'da kartellere karşı silahlanan siviller ve kartel üyeleri arasında çıkan çatışmada 10'u kartel üyesi olmak üzere 14 kişi öldü. Çiftçilerin, kartel üyelerinin vergilerinden bıktığı için çatışmaya girdiği belirtiliyor.

HARAÇ MİKTARI ARTIRILDI

Güçlü bir uyuşturucu kaçakçılığı örgütü olan La Familia Michoacana'nın üyelerinin yakın zamanda çetenin Texcaltitlán kasabasındaki çiftçilere uyguladığı haracın miktarının artırdığını duyurdu. Vergilerden bıkan çiftçilerin ise, kartel üyelerine karşı silahlandığı belirtiliyor.

Meksika'da kartellerin vergilerinde bıkan çiftçiler 10 kartel üyesini öldürdü

KARTEL ÜYELERİNİ ÖLDÜRÜP ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

Texcaltitlán çiftçilerinin geçen Cuma günü La Familia Michoacana üyeleriyle bir futbol sahasında buluştu. İki taraf vergi konusunda anlaşmaya varamayınca silahlar konuştu. Çıkan çatışmada 10 kartel üyesi ölürken 4 çifti de hayatını kaybetti. Çiftçiler ayrıca kartel üyelerinin araçlarını da ateşe verdi.

Meksika'da kartellerin vergilerinde bıkan çiftçiler 10 kartel üyesini öldürdü

ÇETE LİDERİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Futbol sahasındaki görüntülerde, silah sesleri duyulurken insanların koştuğu görülüyor. Grafik görüntülerde ayrıca olay yerindeki yanmış araçlar ve cesetler de görülüyor. Çatışmada El Payaso olarak bilinen yerel La Familia Michoacana kartel patronu Rigoberto de la Sancha Santillan da öldürüldü.

Meksika\'da vergilerden bıkan çiftçiler, 10 kartel üyesini öldürdü

Son Dakika Dünya Meksika'da vergilerden bıkan çiftçiler, 10 kartel üyesini öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement