Kosova'nın başkenti Priştine'de 3 ay önce kurulan 'Tan' Kadın Eğitim ve Kültür Derneği'nin üyelerinden oluşan heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KDTP milletvekili ve 6+ Parlamento Grubu Başkanı Müferrra Şinik'i Kosova Meclisi'ndeki makamında ziyaret etti.
Şinik heyeti meclis holünde karşıladı. Görüşmelere geçilmeden önce 'Tan Derneği' kadınları tarafından Müferra Şinik'e buket çiçek hediye edildi. Samimi geçen görüşmede, Tan Derneği'nin çalışmalarının yanı sıra Türk kadının toplumdaki rolü ve karşılaştığı sorunları ele alındı. Görüşmede, kadınların birbirlerine destek vermelerinin önemine vurgu yapılarak, kadınlar arasındaki dayanışma ile bir çok sıkıntının üstesinden gelinebileceği konusunda görüş birliği ifade edildi.
Görüşme ardından milletvekili ve 6+ Parlamento Grubu Başkanı Müferrra Şinik, 8 Mart Dünya kadınlar Günü öncesi Priştine'nin Tan Kadın Kültür ve Eğitim Derneği heyetinin, Kosova Meclisi'nde Tük kadın milletvekili olarak kendisini ziyaret etmelerinin duygulandırdığını ve memnun ettiğini belirtti.
Görüşmede derneğin çalışma, proje ve yapacakları başarılı işler hakkında dernek üyelerinin kendilerini bilgilendirdiğini kaydeden milletvekili Şinik, "Kosova Türk kadınını temsilen Kosova'da entegrasyon anlamında kadının rolü için neler yapılabileceği konularından bahsedildi. Bu konularda her zaman destekçi olacağımızı belirttik" diye konuştu. Milletvekili Müferra Şinik, tüm kadınlar 8 Mart bayramını kutladı.
Tan Derneği Başkan Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder de DHA'ya yaptığı açıklamada, 3 aydan bu yana faal olan derneğin ilk ziyaretini Türk kadın milletvekili Müferra Şinik'e yaptıklarını belirtti. Agnesa Raşit Globoder 7 Mart'ın Kosova Öğretmenler Günü ve 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, "Değerli milletvekilimiz hem öğretmen hem de çok başarılı bir kadınımız. Kendisini ziyaret ederek, derneğimizi tanıtma fırsatını bulduk. Derneğimiz ve faaliyetleri hakkında bilgi verdik. Kendilerinden destek aldık. Müteşekkiriz" dedi.
Agnesa Raşit Globoder, güç birliği ile nice önemli çalışmalar yapacaklarına inandıklarını kaydederek, tüm kadınların 8 Mart gününü kutladı. Görüşme sonrası Tan derneği üyeleri ve milletvekili Müferra Şinik hatıra fotoğrafı çektirdi.
Son Dakika › Dünya › Milletvekili Şinik'ten Tan Kadın Derneğine Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?