Mısır'da Liderlerin Sürpriz Buluşması - Son Dakika
Dünya

Mısır'da Liderlerin Sürpriz Buluşması

Mısır\'da Liderlerin Sürpriz Buluşması

Mısır'da cumhurbaşkanı adayı Ahmet Şefik ile seçimin birinci turunda yarış dışı kalan eski aday Hamdin Sabbahi'nin gözlerden uzak bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi.

07.06.2012 04:54

Mısır'da cumhurbaşkanı adayı Ahmet Şefik ile seçimin birinci turunda yarış dışı kalan eski aday Hamdin Sabbahi'nin gözlerden uzak bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Şefik-Sabbahi görüşmesi öğleden sonra saat 14.30'da İskenderiye'nin Kleopatra semtinde bir evde gerçekleşti. Her iki lider görüşme mekanına ayrı araçlarla gelip, bir saat süren görüşme sonrasında, geldikleri araçlardan farklı araçlarla mekanı terk ettiler.

Liderlerin gizlice buluştukları mekanın, devrik lider Mübarek'in partisi Ulusal Demokratik Parti'nin (UDP) önde gelen isimlerinden ve Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek'in yakın arkadaşı, iş adamı el-Guleymi'ye ait olduğu kaydedildi.

Sosyalist lider Sabbahi seçim kampanyası boyunca, Mübarek döneminin son başbakanı Ahmet Şefik'in adaylığının düşürülmesi çağrısında bulunmuş, en son Salı akşamı yapılan "Milyonluk Gösteri" sırasında yaptığı hamasi konuşmada

"Şefik'in adaylığının düşürülmemesi halinde seçimlerinin ikinci turunun boykot edilmesi" çağrısını yinelemişti.

- "Siyasetten Men Yasası"nın iptali yönünde raportör görüşü

Öte yandan, Mısır Anayasa Mahkemesi raportörleri Ahmet Şefik'in adaylığının düşürülmesine yol açabilecek bir kanunun, anayasaya aykırılık gerekçesiyle iptali yönünde görüş bildirdi.

Kamuoyunda "Siyasetten Men Yasası" adıyla bilinen "Siyasi Hakların Kullanılmasının Düzenlenmesine Dair Kanun", Mübarek döneminin son 5 yılında üst düzey görev alanların parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmalarının önünü kapatıyordu. Anayasa Mahkemesi sözkonusu yasanın anayasaya uygunluğu hakkındaki kararını 14 Haziran'da açıklayacak.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak. İkinci turunda, birinci turda en yüksek oyu alan iki aday Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi ile Ahmet Şefik yarışacak.

Muhabir: Kahire

Yayıncı: Fatih Okumuş/Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mısır'da Liderlerin Sürpriz Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement