Olimpiyat Meşalesiyle Buzlu Suda Yüzdüler - Son Dakika
Dünya

Olimpiyat Meşalesiyle Buzlu Suda Yüzdüler

Olimpiyat Meşalesiyle Buzlu Suda Yüzdüler

Kış yüzücüsü Aleksandr Brılin, Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nın meşalesi ile buzlu Amur Nehri'nde yüzdü.

20.11.2013 11:13

Rusya turuna devam eden olimpiyat meşalesi ülkenin güney doğusunda Çin sınırı Blagoveşensk kentine getirildi. Olimpiyat meşalesini alan kış yüzücüsü Aleksandr Brılin diğer iki sporcu ile beraber buzlu Amur Nehri'ne girdi. Mors lakaplı Brılin ve diğer sporcular meşale ile birlikte buzlu suda 100 metre yüzdü.

SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Olimpiyat meşalesi ile yüzmeyi tamamlayan Aleksandr Brılin, olimpiyatlara katılacak tüm Rus sporculara başarılar diledi.
Brılin,"Olimpiyat ile meşgul olan herkes olimpiyatları gitmiş kadar oluyor. Bugün ki yüzme ile tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Bu yüzme 10-15 yıl hazırlıklardan sonra yapılabiliyor." diye konuştu.

MEŞALELER BAYKAL GÖLÜNE İNDİRİLECEK

Rusya'nın başkenti Moskova'dan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 7 Ekim'de başlattığı meşale uçak, tren, otomobil, at arabası, geyiklerin çektiği kızaklarla 130 ayrı kent ve kasabaya ulaşacak. 14 bin kişinin taşıyacağı meşale 65 bin kilometre mesafe kat edecek.

Kuzey Kutbu ve uzaya götürülen meşale ay sonunda dünyanın en derin gölü Baykal'ın dibine de indirilecek.
Olimpiyat Meşalesi'nin Rusya ve Avrupa'nın 5642 metredeki en yüksek dağı Elbrus'un zirvesine de çıkarılması planlanıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Olimpiyat Meşalesiyle Buzlu Suda Yüzdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement