2020 Tokyo Olimpiyatları harcamaları için oluşturulan araştırma komisyonunun yaptığı açıklamaya göre, oyunların ev sahibi Japonya eğer önüne geçilmez ise 30 milyar doları aşan bir maliyetle karşı karşıya kalacak.
YENİ TOKYO VALİSİ İLK İŞ KOMİSYONU KURDU
Geçen ay başında göreve gelen Tokyo Valisi Yuriko Koike tarafından olimpiyat oyunları giderlerinin incelenmesi için görevlendirilen komisyonun raporunda, aşırı harcamaların şehir ve vergi mükellefleri adına yük oluşturacağı konusunda uyarıda bulunuldu.
MALİYET BEKLENENDEN 4 KAT FAZLA
Raporda, tahmin edilen 30 milyar dolarlık maliyetin beklenenden 4 kat fazla olduğu belirtildi.
YARIŞLAR TOKYO DIŞINA
Harcamaların kısıtlanması için kürek ile kano yarışlarının Tokyo dışında yapılması ve yeni tesis inşası yerine mevcut tesislerin yenilenmesi önerisi getirildi.
DAHA ÖNCEDEN DE BİLDİRİLDİ, GELİŞME YOK
Daha önce 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori de aşırı harcamalar konusunda uyarıda bulunarak oyunların Japonya'ya maliyetinin 20 milyar doları bulacağını ifade etmişti.
Son Dakika › Dünya › 2020 Olimpiyatlarının Japonya'ya Faturası Ağır Olabilir - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?