Peşmerge Ordusuna Vize Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Peşmerge Ordusuna Vize Çıktı

Peşmerge Ordusuna Vize Çıktı
03.07.2007 14:17

Kuzey Irak''taki Yerel Kürdistan Parlamentosunda, Talabani ve Barzani'ye Bağlı, Yaklaşık 100 Bin Peşmerge Gücünün Bakanlık Düzeyinde Örgütlenmesini Öngören Yasa Tasarısı Oy Çokluğuyla Kabul Edildi.

Kuzey Irak’'taki yerel Kürdistan Parlamentosu, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı yaklaşık 100 bin peşmerge gücünün Bakanlık düzeyinde örgütlenmesini öngören yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul etti.

Dün yapılan toplantıdan sonrası açıklama yapan Parlamento Başkanı Adnan Müftü, kabul edilen tasarının Peşmerge güçlerinin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Peşmerenin düzenli orduya geçişine ilişkin hazırlanan bir programdan söz eden Müftü, şöyle dedi: “Düzenli orduya geçiş bir gereksinimdir. Çünkü mevcut peşmerge yapısının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yaşı geçmiş peşmergelerin emekliye ayrılması lazım. Yasa, Kürdistan peşmergelerine idari, teknik ve akademik olarak geliştirilmesinin yetkilerini veriyor. Bu konuda, lrak Hükümeti’nin Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanlığına destek vermesi gerekiyor. Çünkü, bir süre önce Peşemerge Kuvvet Komutanlarıyla lrak Savunma Bakanlığı arasında sağlanan anlaşmada peşmergeye verilen yasal statüye göre, Peşmergelerin savunma kuvvetleri olarak geliştirilmesi Irak hükümetinin de bir yükümlülüğüdür.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Peşmerge Ordusuna Vize Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement