Putin'e "Dahi" diyen Trump'a Beyaz Saray'dan yanıt gecikmedi: Putin'i öven birinden tavsiye almayız - Son Dakika
Dünya

Putin'e "Dahi" diyen Trump'a Beyaz Saray'dan yanıt gecikmedi: Putin'i öven birinden tavsiye almayız

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ayrılıkçı grupları tanıması üzerine Rus yanlısı açıklamalar yapan Donald Trump'a Beyaz Saray'dan, "ABD yönetimi Putin'i öven birinden tavsiye almaz" yanıtı geldi.

24.02.2022 10:38  Güncelleme: 12:09

Eski ABD Başkanı Donald Trump Rusya'nın Ukrayna'da bulunan Donetsk ve Luhanks bölgelerini resmi olarak tanıması üzerine konuştu. Önceki gün katıldığı bir podcast konuşmasında Vladimir Putin hakkında "Dahi" değerlendirmesini yapan eski başkan, bir gün sonra FOX News kanalına yaptığı değerlendirmede "Bu tüm dünya için üzücü, Ukrayna için ve boş yere öldürülecek çok sayıda insan için çok üzücü" şeklinde konuştu.

"BUNUN DAHİCE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Trump, Putin hakkında tepki çeken görüşlerini şöyle açıkladı: "Dün televizyonda Putin'in Ukrayna'nın bazı bölgelerini tanıdığını gördüm ve bunun dahice olduğunu düşündüm. Bu harika bir şey. Ne kadar akıllıca bir hamle diye düşündüm. Bir de üzerine barış gücü gönderiyor."

BEYAZ SARAY'DAN YANIT GECİKMEDİ

Podcast programında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen ve Rus işgalini destekler nitelikte açıklamalar yapan Donald Trump hakkında konuşan Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki Donald Trump'dan tavsiye almayacaklarını belirterek "ABD yönetimi Putin'i öven birinden tavsiye almaz" ifadelerine yer verdi.

Putin\'e "Dahi" diyen Trump\'a Beyaz Saray\'dan yanıt gecikmedi: Putin\'i öven birinden tavsiye almayız

Son Dakika Dünya Putin'e 'Dahi' diyen Trump'a Beyaz Saray'dan yanıt gecikmedi: Putin'i öven birinden tavsiye almayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement