Rauf Denktaş'ın Sağlık Durumu İyi - Son Dakika
Dünya

Rauf Denktaş'ın Sağlık Durumu İyi

Rauf Denktaş\'ın Sağlık Durumu İyi

Su kaybı nedeniyle dün gece Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne kaldırılan KKTC'nin 1.Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

09.01.2012 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su kaybı nedeniyle dün gece Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne kaldırılan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Denktaş, doktorları kendisini göndermeyi uygun bulduklarında taburcu edilecek.

Denktaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi vermek amacıyla YDÜ Hastanesi'nde akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan hastanenin Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Denktaş'ın ishali nedeniyle bazı sorunlar yaşadığını ve dün saat 23.50'de hastaneye getirildiğini, dahiliye, kardiyoloji, nöroloji ve enfeksiyon hastalıkları doktorları gözetiminde tetkiklerinin yapıldığını ve tedavisine başlandığını söyledi. Erkmen, bugün itibarıyla Denktaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu, Rauf Denktaş'ın, dün gece acil ünitesine müracaat ettiğini, o sırada genel durumunun iyi olduğunu, nörolojik açıdan ilişki kurulabildiğini, söylenenlere uyduğunu, beyin tomografisinde değişiklik gözlenmediğini, dahili yönden ve ishali açısından tıbbi tetkiklerinin yapıldığını ve dahiliye bölümüne sevk edildiğini kaydetti.

-"İnşallah bu sefer de taburcu ederiz"-

İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümay Sözen, sorunun daha ziyade dahiliyeyi ilgilendirdiğini, aldıkları hikayeye göre yılbaşından beri bu durumun takip edildiğini, Girne Askeri Hastanesi'nden doktorların da takipte olduğunu ve istişare ettiklerini anlattı.

Sözen, ishalden dolayı sıvı kaybı olduğunu, sorunların bir kısmının bundan kaynaklandığını, çünkü sıvıyı yerine koymaları sonucunda şuur durumunun daha iyi olduğunu kaydetti. Sözen şöyle devam etti:

"Şu an durumu oldukça iyi, sabahtan beri kendisiyle konuşuyoruz. Tansiyonu, yani vital bulgular dediğimiz yaşam bulguları gayet stabildir. Tabii ishal nedeniyle kaybetmiş olduğu sodyum, potasyumu yerine koyuyoruz. Şeker regülasyonu iyidir."

Sözen, Rauf Denktaş'ın yemeğini yediğini belirterek, gülerek "Hatta bazılarını beğenmiyor" dedi. Sözen, şu anda durumunun iyi olduğunu, hayati bir tehlike görmediklerini, ancak yaşı nedeniyle her zaman, her şeyin olabileceğini ifade ederek, "İnşallah onu bu sefer de taburcu ederiz" dedi.

-"İshalin nedeni anlaşılamadı"-

Sözen, "İshali kesildi mi" soru üzerine, şunları söyledi:

"Hayır, çünkü ishalin sebebini çok iyi anlayamadık. Daha önceki yatışlarında da olmuştu burada yatarken. Çok sebepler olabilir bunun altında. Aldığı ilaçlar var. Diyabeti var, buna bağlı olabilir. Bir enfeksiyon kaynağı var mı- Buna karşı her türlü tetkik yapılıyor. Böyle bir şey bulunursa buna bağlı bir tedavi verilebilir. Dün akşam çok kısa süre ateşi çıktığı için ishale biraz da ampirik diyeceğiz. Muayeneleri yapılmış, antibiyotik yapılmış, gereken kültürleri yapılıyor."

Sözen, ne zaman taburcu olacağına ilişkin bir soru üzerine ise "Biz doktorlar hiçbir zaman böyle bir şey söylemeyi sevmeyiz. En azından ben sevmem. Kendisini göndermeye uygun bulduğumuzda tabii ki gidecektir. İshali hala biraz devam ediyor. Öğleden sonra daha uygun şartlar olduğunu öğrendim. İshal durursa iş halledilmiş olur. Oral olarak da ilaçlarını alıyor." - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rauf Denktaş'ın Sağlık Durumu İyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama
    18:34 Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. İsviçre hükümeti ise Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Beypazarı Soda ise bu iddiaları reddederek ürünlerinin sağlık standartlarına uygun olduğunu belirtti.


Advertisement