Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuşak ve Yol Forumu'na İlişkin Beklentilerini Dile Getirdi - Son Dakika
Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuşak ve Yol Forumu'na İlişkin Beklentilerini Dile Getirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuşak ve Yol Forumu\'na İlişkin Beklentilerini Dile Getirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na ilişkin beklentilerini dile getirdi. Lavrov, forumun Avrasya kıtasında gelişen süreçlerle uyum sağladığını ve umut verici projelerin inşa edildiğini belirtti. Forumun 130'dan fazla ülke ve uluslararası kuruluştan temsilcilerin katılımıyla gerçekleşeceği açıklandı.

05.10.2023 13:31  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dosya Boyutu: 29.08MB

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ekim ayında Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenecek Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na ilişkin beklentilerini dile getirdi.

"Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin, Avrasya kıtasında Shanghai İşbirliği Örgütü, Avrasya Ekonomik Birliği ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin katılımıyla gelişen süreçlerle iyi uyum sağladığını defaatle dile getirdim. Birlikte ulaşım, finans ve sanayi altyapısı inşa ediyoruz. Bu projeler oldukça umut verici."

Lavrov söz konusu açıklamayı Rusya'nın Soçi kentinde devam eden Valday Tartışma Kulübü 20. Yıllık Toplantısı çerçevesinde yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Eylül ayı sonunda yaptığı açıklamaya göre, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na 130'dan fazla ülke ve çok sayıda uluslararası kuruluştan temsilciler katılacak.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Moskova'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kuşak ve Yol Forumu'na İlişkin Beklentilerini Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement