'Soykırım' İnkarında Kritik Gün - Son Dakika
Dünya

'Soykırım' İnkarında Kritik Gün

\'Soykırım\' İnkarında Kritik Gün

Patrick Ollier, Ermeni iddialarının reddini suç sayan teklifi, senato gündemine getireceği tarihi açıkladı.

09.01.2012 17:25  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da parlamento ile ilişkilerden sorumlu bakan Patrick Ollier, hükümetin, Fransa meclisinde kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan teklifi, 23 Ocak'ta senato gündemine getireceğini söyledi.

Fransız basınına konuşan Ollier, "Bu konu üzerinde genel bir uzlaşma olduğunu düşünüyorum" dedi. Fransız bakan, meclisten geçen teklifin ilk olarak senato başkanlık divanında ele alınacağını söyledi.

Senato başkanlık divanı mecliste kabul edilen yasa teklifini ilk kez görüşecek ve gündeme alınıp alınmama konusunda nihai kararı verecek.

Senato başkanlık divanı, yasa teklifinin gündeme alınmasına karar vermesi halinde şekil olarak bir raportör tayin edecek ve yasa teklifi kanunlar komisyonuna gönderilecek.

Kanunlar komisyonundan sonra, yasa teklifinin 22 ve 26 Ocak arasındaki bir gün senato genel kurulunda oylanması gündeme gelebilecek.

SOSYALİSTLER BÖLÜNDÜ

Edinilen bilgiye göre, senatodaki çoğunluğu elinde bulunduran Sosyalist senatörler, iktidardaki Halk Hareketi Birliği'ne üye bir milletvekili tarafından hazırlanan ve mecliste kabul edilen yasa teklifini destekleme konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Sosyalist senatörlerin bir kısmı, iktidar partisinin üyesinin hazırladığı ve meclisten geçirdiği yasa teklifi yerine, daha önce senatoya getirilen içerik olarak aynı, farklı biçimde kaleme alınan kendi yasa tekliflerini oya sunmak istiyor.

Bu yönde düşünen Sosyalist senatörler, iktidar partisinin, yasa teklifine oy vermeleri halinde, seçimlerde, Ermeni diasporasının oylarının iktidar partisine gitmesinden endişe ediyor ve kendi yasa tekliflerinin senatoda kabul edilip daha sonra yasalaşması için meclise gönderilmesini istiyor.

Yine Sosyalist senatörler içinde başka bir grup, yasa teklifinin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle, gündemden çıkartılmasını istiyor. - PARİS

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Soykırım' İnkarında Kritik Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement