Suudi Arabistan Kralı Varisini Açıkladı - Son Dakika
Dünya

Suudi Arabistan Kralı Varisini Açıkladı

Suudi Arabistan Kralı Varisini Açıkladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, yeğeni ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayef'i varis prens olarak atadı. Ülkede ilk kez veliahtlık oğuldan toruna geçmiş oldu.

29.04.2015 12:05  Güncelleme: 12:19

Suudi Arabistan'da Kral Selman tarafından veliaht olarak atanan Prens Muhammed bin Nayif, ülkedeki hızlı siyasi yükselişi, ABD ile yakınlığı, El Kaide ile mücadelesi ve Yemen operasyonundaki aktif rolü ile biliniyor.

VELİAHTLIK OĞULDAN TORUNA GEÇTİ

Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz El Suud, Kral Selman'ın beklenmeyen kabine değişikliğinin ardından yeni veliaht prens oldu. Böylelikle ülkede ilk kez veliahtlık Kral Abdulaziz'in oğullarından torunlarına geçmiş oldu.

EĞİTİMİNİ ABD'DE TAMAMLADI

Henüz 55 yaşındaki Prens Muhammed bin Nayif, Kral Selman'ın yeğeni. Prens Muhammed bin Nayif aynı zamanda İçişleri Bakanı ve Güvenlik ve Siyasal İşler Konseyi Başkanı.

Prens Muhammed, Suudi Arabistan'daki birçok hanedan üyesi gibi eğitimini ABD'de tamamladı. Portland'daki Lewis&Clark Koleji'nde dersler alan Muhammed FBI'ın düzenlediği güvenlik eğitimlerine katıldı, daha sonra ise Scotland Yard'da anti-terör birimlerinde eğitim aldı.

YÜKSELİŞİ HIZLI OLDU

Ülkeye döndükten sonra bir süre işadamlığı yapan Muhammed, 1999 yılına gelindiğinde ise İçişleri Bakanı'nın güvenlik işlerinden sorumlu yardımcılığına getirildi. Görevi süresince bakanlıkta sivil savunma direktörlüğü de yapan Muhammed bakanlığın etkin isimlerinden biri oldu.

2009 yılının Kasım ayında Kral Abdullah, Prens Muhammed bin Nayif'i Yüksek Ekonomi Konseyi üyesi olarak atadı. Bu hamle aynı zamanda Kral Abdullah'ın Muhammed bin Nayif'in yükselmesine verdiği onay olarak da yorumlandı. Aynı zamanda Nayif aldığı yeni görevle ülke ekonomisinde de etkisini artırarak söz sahibi oldu.

Nitekim dönemin İçişleri Bakanı olan babası Prens Nayif'in 2012 yılında ölmesinin ardından İçişleri Bakanı Yardımcısı olarak atanan Nayif, aynı yıl içerisinde, çok kısa bir süre sonra ise Kral Abdullah tarafından İçişleri Bakanı olarak atadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan Kralı Varisini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • S.B.K: Müslümanlar ın huzura kavuşması için israilden ingilizlerden önce bu münafık arap krallıgını yok edip arabistana şeriatı getirmesi gerekiyo... 9 10 Yanıtla
  • q: İslamın adını bunlar kirletiyor.bunların yaşadığı islam olamaz. 12 2 Yanıtla
  • Kerem kerem: ABD uşağı 11 3 Yanıtla
  • kara: Ulan araplar abd eğitim görüyorlarda , Türkiyemizdeki kodamanların çocukları nerde eğitim görüyor durun ben söyleyim abd de bunların hepsi aynı 12 0 Yanıtla
  • Tayip Erdoğan : Hani beni yapacaktın 7 4 Yanıtla
  • lazoli: Dişleri dökülmüştü yeniden çıkıyor muz bile yiyemez bu inek 4 6 Yanıtla
  • PARANOYAK: Bu Şizofrenin yaptığı açıklamalar ne derece inandırıcı, Sisi ile ortak iş yapıyor. . . hani sisi darbeciydi, ey Rabia işareti yapanlar. Bu adam Sisi ve İsrail ile ortak iş yapıyor ! Zulmünüz Müslümanlara mı. 7 1 Yanıtla
  • ivan: BENCE DUNYANIN EN CAHIL VE ZAVALLI INSANLARI BUNLAR . 6 1 Yanıtla
  • Taner: ABD ye köleliğe, zalimlere uşaklığa devam. Bu dünyada iyi de ahirette durumunuz vahim. 2 1 Yanıtla
  • özkök: sana sadece şunu söylemek istiyorum. seni kargalar . getirmiş . başka ne? derim 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement