Türk Mukavemet Teşkilatı'nda Görev Yapmış 11 Kişiye Madalya - Son Dakika
Dünya

Türk Mukavemet Teşkilatı'nda Görev Yapmış 11 Kişiye Madalya

Türk Mukavemet Teşkilatı\'nda Görev Yapmış 11 Kişiye Madalya

Türk Mukavemet Teşkilatı'nda görev yapmış 11 kişiye, madalya ve onur belgesi verildi.

13.11.2012 22:11

Türk Mukavemet Teşkilatı'nda görev yapmış 11 kişiye, madalya ve onur belgesi verildi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da hazır bulunduğu törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, bir ilke imza atarak, KKTC'nin bugünlere ulaşmasında emeği geçen 11 Türk Mukavemet Teşkilatı üyesine madalya ve onur belgesi takdim edildi. Mağusa Gençlik Merkezi'ndeki Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yanı sıra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun da katıldı.

Şehitler için saygı duruşuyla başlayan törenin ardından ilk konuşmayı Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan yaptı. Türk Mukavemet Teşkilatı'nda üst düzeyde görev yapmış 11 kahramana madalya vermekten gurur duyduklarını belirten Ersan, şehitlerin kemiklerini sızlattırmayacaklarını ifade etti. Ersan, müzakerelerde Cumhurbaşkanı'na tam destek verdiklerini de yineledi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC'ye hizmet veren herkesin günü geldiğinde ödüllendirilmesinin bir hak olduğuna vurgu yapan Eroğlu, Cumhuriyet'in KKTC'nin en büyük varlığı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından madalya törenine geçildi. Törende merhum Emekli Tuğgeneral Kenan Çoygun adına eşi Behice Çoygun, merhum Nevzat Uzunoğlu adına eşi Seyyan Uzunoğlu, merhum İsmet Kotak adına eşi Şermin Kotak, Halil Paşa adına Derviş Türker, Erol Kazım Andaç adına Seyhan Cambaz

ile Mehmet Can, Derviş Türker, Hasan Demirağ, Vehbi Zeki Serter, Esat Fellahoğlu ve Hüseyin Gültekin madalya ve onur belgesi aldı.

Öte yandan, Mağusa ilçesindeki 64 kişiye de, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın 50'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anı madalyonu verildi.

Törende Gazimağusa Merkez Komutanı Kıdemli Albay Sefer Akkurt ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da yer aldı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Mukavemet Teşkilatı'nda Görev Yapmış 11 Kişiye Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement