Tuzhurmatu'da 23 Ocak'ta Öldürülen 24 Kişi Anıldı - Son Dakika
Dünya

Tuzhurmatu'da 23 Ocak'ta Öldürülen 24 Kişi Anıldı

Tuzhurmatu\'da 23 Ocak\'ta Öldürülen 24 Kişi Anıldı

Irak Türkmen Cephesi Salahaddin İl Başkanlığı 23 Ocak'ta öldürülen 24 kişi için 40'ıncı gün anma töreni düzenledi.

05.03.2013 10:36

Irak Türkmen Cephesi Salahaddin İl Başkanlığı 23 Ocak'ta öldürülen 24 kişi için 40'ıncı gün anma töreni düzenledi.

Anma törenine Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Salahaddin İl Meclisi üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu, Salahattin vali yardımcısı Ahmet Koca, Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Haydar Reşit Kasapoğlu, öldürülenlerin yakınları ile yerel yetkililer katıldı. '23 Ocak Şehitleri Gelecek Nesillerin Meşalesidir' sloganı altında yapılan anma töreni Kuran-ı Kerim'den ayetlerin okunmasıyla başladı daha sonra şehitlerin ruhuna Fatiha okundu.

Irak Türkmen Cephesi Salahaddin İl Başkanı Haydar Kasapoğlu, Tuzhurmatu İlçesi'ndeki Türkmenler'e yönelik yıldırma ve korkutma planı uygulandığını ancak, Türkmenler'in kesinlikle yerlerini terketmeyeceğini söyledi.

Salahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca da Türkmenler'e yönelik hedefin yok etme yönünde olduğunu çıkartılan olaylarla korku saçmak istediklerini söyledi. Anma törenine katılanlar tarafından yapılan konuşmalarda şehitlerin hayatlarından söz edildi. Anma törenine çok sayıda şair de katıldı. Geçen 23 Ocak'ta Tuzhurmatu Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Türkmen 35 yaşındaki Ahmet Salah Asker'in öldürülmesi nedeniyle camide düzenlenen taziye sırasında düzenlenen saldırıda 24 kişi ölmüş, 102 kişi yaranmıştı.

Saldırıda Irak Türkmen Cephesi başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu da yaralanmıştı.

AHM(AÖ/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tuzhurmatu'da 23 Ocak'ta Öldürülen 24 Kişi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement